Ελλάδα

Κορωνοϊός – Λιανεμπόριο: Αγωνία των επιχειρηματιών για τις συνέπειες των νέων μέτρων στην αγορά

03.11.2020 | 09:18

Στο κέντρο της Αθήνας, στην Ερμού, βρέθηκε η κάμερα του Κοινωνία Ώρα MEGA, καταγράφοντας την ανησυχία των εμπόρων για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα νέα μέτρα στις επιχειρήσεις τους. Το λιανεμπόριο στην Αθήνα είναι ανοιχτό, ωστόσο το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη αλυσιδωτή αντίδραση στην αγορά.

«Είμαστε στη δεύτερη μέρα των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Οι καταναλωτές δεν πρέπει να φοβούνται, γιατί τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας στα καταστήματά μας. Θα είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά θα προσπαθήσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι, περιμένουμε τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους. Εγώ έχω επιχείρηση με ρολόγια και κοσμήματα. Σας διαβεβαιώ ότι το λιανεμπόριο είναι απόλυτα ασφαλές, τηρούμε  όλα τα μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, συγκεκριμένος αριθμός πελατών μέσα στο κατάστημα, υγιεινή στους χώρους που καθορίζονται συνεχώς», είπε ο κ. Μάκης Σαββίδης, έμπορος.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα δεύτερο lockdown θα είναι οδυνηρό. Το λιανεμπόριο υπολειτουργεί. Εμείς απλώς πήραμε μια παράταση, αυτό και μόνο, σε σχέση με τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα ζούμε το οικονομικό lockdown από τις 11 Μαΐου μέχρι και σήμερα», είπε από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μιχαλόπουλος, έμπορος.

«Αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε απολύσεις γιατί πλέον τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα, τα ενοίκια μεγάλα, και το επόμενο που θα κάνουμε είναι να απολύσουμε. Μέχρι στιγμής κρατάμε το προσωπικό με οποιοδήποτε κόστος», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει αγοραστική κίνηση για να καλυφθούν τα έξοδα. Αν πάμε στο lockdown θα έχουμε λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας», σημείωσε κλείνοντας από την πλευρά του ο κ. Σαββίδης.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 03/11/2020

Ελλάδα