Κόσμος

«Μαύρο» το 2019 για τις δασικές εκτάσεις της Ευρώπης

03.11.2020 | 14:09

Ρεκόρ πυρκαγιών καταγράφηκε το 2019 στην Ευρώπη, οι οποίες κατέστρεψαν ένα πρωτοφανή αριθμό δασικών περιοχών.

Μπορεί η Ελλάδα να ήταν ανάμεσα στις χώρες που σημείωσαν τις λιγότερες φωτιές, ωστόσο, άλλες χρονιές όπως το 2018, που έπληξαν το Μάτι, θέτουν την ανάγκη λήψης αποτελεσματικότερων μέτρων, ώστε να αποφεύγονται καταστροφές τέτοιου μεγέθους, που κοστίζουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Στάχτη έγιναν 4 εκατομμύρια στρέμματα φυσικών εκτάσεων στην Ευρώπη, την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Επιτροπής, το 2019 θεωρείται το χειρότερο έτος στην ιστορία όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές ανά τον κόσμο. Ωστόσο η Ελλάδα, ήταν από τις χώρες που επλήγησαν λιγότερο.

Οι περσινές φωτιές έπληξαν σημαντικά τις προστατευόμενες περιοχές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων και των «Natura 2000». Σύμφωνα με ειδικούς, η κλιματική κρίση και η μη πραγματοποίηση απαραίτητων δασοκομικών επεμβάσεων, όπως ο καθαρισμός βιομάζας, αύξησε τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Για την προστασία των περιοχών, απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων.

Η περίοδος πυρκαγιών του 2019 ήταν ωστόσο μια από τις καλύτερες που έχουν καταγραφεί όσον αφορά την πρόληψη ατυχημάτων και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 03/11/2020

Κόσμος