Πολιτική

Αντιπαράθεση για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια

03.11.2020 | 09:45 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τα πανεπιστήμια και τις σκέψεις περί αστυνόμευσης αυτών με αφορμή τον προπηλακισμό στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου από αγνώστους.

Σύμφωνα με την κυρία Ασημακοπούλου το τρίπτυχο της επιτυχίας για τη λειτουργία των πανεπιστημίων είναι η κάποιου είδους φύλαξη και έλεγχος, η προστασία και η αυστηροποίηση των ποινών.

Την εν λόγω συμπεριφορά τη χαρακτήρισε φασιστική χωρίς χρώμα και ιδεολογία και υποστήριξε πως όλοι θα αγκαλιάσουμε την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος, καταδίκασε την πράξη αυτή και είπε πως υπονομεύει τους αγώνες των φοιτητών για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο.

Συνέχισε λέγοντας ότι το θέμα με τα πανεπιστήμια δε λύνεται έτσι εύκολα με λογικές σερίφηδων και πως πρέπει να γίνουν βήματα ρεαλιστικά σε συμφωνία με το πανεπιστημιακό σώμα και τους φοιτητές

Η κυρία Ασημακοπούλου σημείωσε πως η επικήρυξη είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποίησε καλώς η αστυνομία και πως κάθε ευσυνείδητος πολίτης θα έπρεπε να συνεργαστεί χωρίς να χαρακτηρίζεται ρουφιάνος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 03/11/2020