Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές: Το MEGA μεταδίδει τον «παλμό» των εξελίξεων από τον Λευκό Οίκο

03.11.2020 | 07:29

Σε μια από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουάσιγκτον, αξιοσημείωτη είναι η κατασκευή φράχτη σε απόσταση λίγων μέτρων περιμετρικά του Λευκού Οίκου, από όπου μεταδίδει η Ράνια Τζίμα για το MEGA.

Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται «έκρηξη» συμμμετοχής στην εκλογική διαδικασία κυρίως με επιστολική ψήφο, και εκτιμάται ότι ο αριθμός έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Οι εκτιμήσεις για τα ποσοστά στις επιστολικές ψήφους δίνουν 61% στον Τζο Μπάιντεν και 35% στον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τελευταία δημοσκόπηση του CNBC δίνει σε επίπεδο ψήφων για το σύνολο της επικράτειας 52% στον Μπάιντεν και 42% στον Τραμπ. Πάντως εκτιμάται ότι οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν αυτοπροσώπως στις κάλπες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο πολιτικά και κοινωνικά. Στην πολιτεία της Πενσιλβάνια οι Ρεπουμπλικανοί προσπάθησαν να «φρενάρουν» την καταμέτρηση των ψήφων μετά την ημέρα των εκλογών και πήραν αρνητική απάντηση από το δικαστήριο της Πενσιλβάνια, προκαλώντας την αντίδραση του Τραμπ.

Παράλληλα έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα κέντρα και μηχανισμοί ώστε αν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Τραμπ θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών από τον Λευκό Οίκο ή το Tramp Tower.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 19:45 το Κεντρικό Δελτίο MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ με την Ράνια Τζίμα θα μεταδοθεί απευθείας από τον Λευκό Οίκο.

Το ρεπορτάζ από τα επιτελεία των δύο μονομάχων Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν θα δίνουν σε παράλληλες συνδέσεις ο απεσταλμένος του MEGA, Γιάννης Μούτσος και ο ανταποκριτής του MEGA, Πέτρος Κασφίκης.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 03/11/2020

Κόσμος