Κόσμος

Το MEGA στην «καρδιά» των αμερικανικών εκλογών

02.11.2020 | 08:41 Eνσωμάτωση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις αμερικανικές εκλογές, από όπου η Ράνια Τζίμα θα μεταφέρει όλες τις εξελίξεις απευθείας από τον Λευκό Οίκο.

Το MEGA την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Νοέμβριου θα μεταδώσει λεπτό προς λεπτό τις αμερικανικές εκλογές 2020 για την εκλογή του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεχίζοντας την παράδοση της άμεσης κάλυψης των μεγάλων γεγονότων στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και μεταδίδει τον παλμό. Κάνει λόγο για μια αναμέτρηση που στις ΗΠΑ θεωρείται ιστορική, κάτι που που φαίνεται και από την μεγάλη ανταπόκριση των αμερικανών πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Ήδη 93 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει είτε αυτοπρόσωπα είτε μέσω επιστολικής ψήφου. Εκτιμάται μάλιστα ότι ο αριθμός συμμετοχής θα φθάσει σε αριθμό-ρεκόρ ξεπερνώντας ακόμη και τα 150 εκατομμύρια ψηφοφόρων.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Μπάιντεν, ωστόσο, ως γνωστόν, στις ΗΠΑ όλα κρίνονται από τις πολιτείες.

Το κλίμα είναι αρκετά πολωμένο γεγονός που τροφοδοτείται και από δηλώσεις του Τραμπ σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι η αμερικανική πολιτεία και η Ουάσιγκτον προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επεισοδίων την εκλογική βραδιά. Καταστήματα «θωρακίζουν» τις βιτρίνες τους, ενώ κόσμος αγοράζει προμήθειες ώστε αν χρειαστεί να παραμείνει στα σπίτια.

Την ίδια ώρα κεντρικό θέμα παραμένει ο κορωνοϊός, ζήτημα για το οποίο ο Τραμπ άφησε υπονοούμενα για ενδεχόμενη απόλυση του Αμερικανού «Τσιόδρα», του δρα Άντονι Φάουτσι με τον οποίο έχει ανοιχτό μέτωπο.

Παράλληλα δεν λείπουν και αναλύσεις που μιλούν ανοιχτά για τον κίνδυνο επέμβασης ξένου παράγοντα, «δείχνοντας» προς την πλευρά της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 02/11/2020