Ελλάδα

Θετικός ο μητροπολίτης Ιερισσού – «Τηρούνται όλα τα μέτρα» λέει η Εκκλησία

02.11.2020 | 17:46 Eνσωμάτωση

Την περασμένη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, χωρίς μάσκα πολύ κοντά στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και πλέον σε καραντίνα μετά τα επίμονα συμπτώματα και το θετικό τεστ που έκανε.

Ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος δίνει μάχη με τον κορωνοϊό κι κάνει στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τα όσα έλεγε τον περασμένο Απρίλιο. Τότε όπως έλεγε άνοιγε την εκκλησία για να κοινωνήσει τους πιστούς που ήθελαν να μεταλάβουν και έστελνε αλλεπάλληλα μηνύματα στην κυβέρνηση για τα μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή…

Πλέον, ασθενής ο ίδιος, ζητάει από τους πιστούς, με ανακοίνωση της Μητρόπολης, να φοράνε τις μάσκες τους και να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό…

Η ανακοίνωση της μητρόπολης Ιερισσού αναφέρει: «Να προσέχετε τούς εαυτούς σας, να φοράμε μάσκα εντός και εκτός των Ιερών Ναών άπαντες και ο Μητροπολίτης μας παρακαλεί όλους να προσεύχεσθε υπέρ αυτού, όπως και εκείνος δέεται υπέρ υμών».

Ο μητροπολίτης Ιερισσού διαγνώστηκε θετικός την περασμένη Παρασκευή. Τέσσερις μέρες μετά την παρουσία του, στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν κόλλησε στην δοξολογία, αλλά ούτε σε καμία άλλη εκκλησία.

«Λυπάμαι όμως διότι έλαβαν αφορμή από την προσωπική μου αυτή δοκιμασία, εκείνοι οι οποίοι αναζητούν πάντοτε αιτίες για να στραφούν εναντίον της Εκκλησίας, να την πολεμήσουν και να της χρεώσουν ό,τι κακό συμβαίνει στην κοινωνία» ανέφερε, ενώ ζήτησε να πέσουν οι τόνοι, μέχρι να αφήσει πίσω τη δική του δοκιμασία…

«Παρακαλώ, λοιπόν, τους πάντες να σεβαστούν την προσωπική δοκιμασία που μου επέτρεψε ὁ Κύριος και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό στα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο» πρόσθεσε.

Μητροπολίτης Ιωάννης: Τηρήθηκαν τα μέτρα στον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου

Ο μητροπολίτης Ιερισσού παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, με την κατάσταση της υγείας του, να μην εμπνέει για την ώρα ανησυχία.

Στην εκπομπή «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λήτης και Ρεντίνης, Ιωάννης, ο οποίος μετέφερε την κατάσταση της υγείας του μητροπολίτη Θεόκλητου, ενώ μίλησε και για τα μέτρα που εφαρμόζονται στις εκκλησίες.

Όπως τόνισε ο μητροπολίτης Ιωάννης, η κατάσταση του μητροπολίτη Θεόκλητου είναι ικανοποιητική, καθώς δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως αναμένεται η επανεξέτασή του για να φανεί αν το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ ήταν σωστό.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά υπογράμμισε πως δεν αντιμετωπίστηκαν με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα τα fake news, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει σωστός τρόπος διαχείρισης από πλευράς υπευθύνων αναφορικά με το ζήτημα των εκκλησιών. «Η χρήση της μάσκας και των άλλων μέτρων τηρήθηκαν κατά τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου» συμπλήρωσε για όσα ειπώθηκαν σχετικά με τον εορτασμό της 26ης Οκτωβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/11/2020