Κόσμος

Στη δίνη του κορωνοϊού η Ευρώπη

02.11.2020 | 18:24 Eνσωμάτωση

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού επέστρεψε σε Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία.

Καμπανάκι κινδύνου κρούει το Βέλγιο καθώς έχουν φτάσει στα όρια τους οι κλίνες εντατικής θεραπείες.

Από τα 2000 κρεβάτια έχουν μείνει μόνο 106 διαθέσιμα. Ασθενείς με κορωνοϊο ήδη μεταφέρονται στη Γερμανία.

Σε 10 μέρες τα κρεβάτια των εντατικών κλείνουν , σύμφωνα με τον σύνδεσμο ιατρικών ενώσεων.

«Προχωράμε με τα μέτρα του αυστηρού περιορισμού με έναν μόνο στόχο.Να εμποδίσουμε το σύστημα υγείας να κρασάρει από την τεράστια πίεση που υφίσταται σήμερα».

Ηδη ζήτησαν από την επιτροπή βιοηθικης του βελγικού υπουργείου υγείας να επιλέγει η κυβέρνηση ποιος ασθενής θα ζήσει

Σε καθεστώς lockdown από τα μεσάνυχτα η Γερμανία 

Από τα μεσάνυχτα οι Γερμανοί μπαίνουν στα σπίτια τους και θα βγούν στην καλύτερη περίπτωση στις 13 Δεκεμβρίου.Χθες καταγράφηκαν 12.907 νέα κρούσματα και 49 θάνατοι. Κλειστά για ένα μήνα θα παραμείνουν εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι, θέατρα, κλειστοί αθλητικοί χώροι και γυμναστήρια. Κανονικά θα συνεχίσει να λειτουργεί ο τομέας του λιανικού εμπορίου, τα κομμωτήρια, καθώς και τα σχολεία.

Από την Πέμπτη η Βρετανία σε αυστηρή καραντίνα  

Την ίδια ώρα, στην Αγγλία, τεράστιες ουρές σχηματίζονται σε καταστήματα, εν αναμονή της εφαρμογής του νέου lockdown από την Πέμπτη. Παρά τις διαβεβαιώσεις τον αρμοδίων για την επάρκεια αγαθών, σε πολλές περιοχές τα ράφια άδειασαν στα τμήματα με τα χαρτιά υγείας και τα μακαρόνια… Τον πανικό εντείνουν και αμφίσημες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων και τον Δεκέμβριο.

Ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός στη Βρετανία είναι περισσότερα από 23 χιλιάδες νέα κρούσματα και 162 θάνατοι. Μόλις τώρα εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι νόσησε τον περασμένο Απρίλιο από τον κορωνοϊό και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Στη Γαλλία ενώ είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, δεκάδες δόκιμοι αστυνομικοί αψήφησαν τους περιορισμούς και κάνουν πάρτι… το οποίο τελικά έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας… Την ώρα που σε όλη την Γαλλία τα νέα κρούσματαξεπέρασαν χθες τις 46 χιλιάδες. 231 ήταν οι θάνατοι.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/11/2020