Ελλάδα

Σάμος: Έφυγαν πιασμένα χέρι – χέρι τα δύο παιδιά

02.11.2020 | 18:09 Eνσωμάτωση

Δύο παιδιά που ερωτεύθηκαν στα μαθητικά θρανία και έμελλε να φύγουν αγκαλιασμένα κάτω από τα χαλάσματα του σεισμού της Σάμου.

«Τα παιδιά βρέθηκαν μπρούμυτα και ήταν αγκαλιασμένα χέρι με χέρι. Φύγαν αγαπημένα γιατί ο γιος μου αγάπαγε την Κλαίρη» ανέφερε ο πατέρας του 17χρονου Άρη.

Μέχρι την τελευταία του ανάσα, ο 17χρονος Άρης προσπάθησε να προστατεύσει την 15χρονη Κλαίρη και έγειρε το σώμα του πάνω της για να την σώσει… «Φύγαν ακαριαία και μάλιστα ο γιος μου προστάτευε την Κλαίρη και ήταν χέρι-χέρι» πρόσθεσε ο Αλέξης Κομνηνός.

Σε ένα στενό δρομάκι που τα σκαλάκια του καταλήγουν στο 1ο γυμνάσιο Σάμου και όλοι οι μαθητές συνηθίζουν να το διαβαίνουν μετά το σχολείο, για να κόψουν δρόμο, έμελλε να φύγουν τα δυο αγγελούδια

«Είχαμε μιλήσει δύο λεπτά πριν τον σεισμό, ήταν χαρούμενος με την κοπέλα του, είχαν σχολάσει και περπατούσαν» συμπλήρωσε ο κ. Κομνηνός.

Οι γονείς και οι φίλοι του Άρη και της Κλαίρης, τα θυμούνται πάντα αγαπημένα. Ένα χρόνο τώρα περπατούσαν πάντα πιασμένα χέρι με χέρι μετά το σχόλασμα, επιστρέφοντας σπίτι πάντα απ’ την ίδια διαδρομή.

Οι δυο πατεράδες λύγισαν όταν είδαν τις σχολικές τσάντες των παιδιών τους στα χαλάσματα. Ήταν οι πρώτοι που εντόπισαν το ερωτευμένο ζευγάρι και αμέσως ειδοποίησαν την ΕΜΑΚ…

Ένα πέπλο θλίψης έχει σκεπάσει τη Σάμο. Στις κηδείες βουρκωμένα νεαρά παιδιά με λευκά, είπαν για τελευταία φορά αντίο στους συμμαθητές τους.

«Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά τους. Να τα αγαπάτε» ανέφερε η μητέρα της 15χρονης Κλαίρης.

«Ο Θεός θέλησε να σε πάρει κοντά του, να έχει έναν μικρό άγγελο δίπλα του για τα μετέπειτα χρόνια. Ξέρω ότι είσαι ευτυχισμένος επάνω στη γειτονιά των αγγέλων κρατώντας από το χέρι την αγαπημένη σου Κλαίρη. Έχασα το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου» ανέφερε ο πατέρας του 17χρονου Άρη.

Στα χείλια όλο των σαμμιωτών, η ίδια φράση: ας έπεφταν όλα τα κτήρια της Σάμου, και ας ζούσαν τα δυο παιδιά…

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/11/2020