Ελλάδα

Σάμος: «Το 99% των πυρκαγιών έχει ανθρώπινο χέρι» λέει υποστράτηγος της Πυροσβεστικής

02.11.2020 | 09:54 Eνσωμάτωση

Έντονα δοκιμάστηκε η Σάμος τις τελευταίες ημέρες, μετά τον καταστροφικό σεισμό της Παρασκευής που κόστισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά και άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές.

Εκτός αυτών, σήμερα, τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Ο υποστράτηγος Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», αναφέρθηκε σε όσα ταλαιπώρησαν το νησί τις τελευταίες μέρες.

«Μετά το σεισμό, ο κ. Χαρδαλιάς, μας έδωσε την εντολή να σπεύσουμε στο λιμάνι και να απομακρύνουμε τον κόσμο, λόγω της πλημμυρίδας που εκδηλωνόταν. Ασφαλίσαμε τον παραλιακό δρόμο, και μαγαζί μαγαζί, σπίτι σπίτι, δώσαμε οδηγίες στον κόσμο να πάει προς τα πάνω. Δυστυχώς είχαμε την τραγική απώλεια των δύο παιδιών. Μας συγκλόνισε αυτό» σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε, ότι εδώ και τρεις μέρες το νησί δέχεται μια μετασεισμική αλληλουχία που είναι αισθητή, ενώ συνέστησε να μην κυκλοφορούν οι πολίτες στο Άνω Βαθύ που έχει τα παλαιότερα σπίτια εκεί.

Σχετικά με την πυρκαγιά, όπως υπογράμμισε, αυτή ξέσπασε στις 04:00 το πρωί.

«Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Όμως επειδή το νησί είναι σε επιφυλακή, σπεύσαμε αμέσως και την περιορίσαμε. Το 99% των πυρκαγιών έχει ανθρώπινο χέρι. Είτε αμελή είτε εγκληματικό. Οι ανακριτικές υπηρεσίες του νησιού ήδη ξεκίνησαν την έρευνά τους» επισήμανε με νόημα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 02/11/2020