Ελλάδα

Σάλος για την εικόνα ντροπής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

02.11.2020 | 20:38 Eνσωμάτωση

Λουκέτο βάζει μέχρι την Παρασκευή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο μετά την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του Πρύτανη από ομάδα κουκουλοφόρων που εισέβαλε στο γραφείο του και κρέμασε στον λαιμό του ταμπέλα.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους πρυτάνεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο πλαίσιο για την προστασία των Πανεπιστημίων.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται:

  • Ίδρυση σώματος φύλαξης των ιδρυμάτων
  • Έλεγχος εισόδου και πρόσβασης στις εγκαταστάσεις
  • Αυστηροποίηση ποινών για αδικήματα μέσα στα Ιδρύματα.

Αύριο η πρώτη κατάθεση του πρύτανη

Στην Κρατική Ασφάλεια αναμένεται αύριο να βρεθεί ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου ώστε να δώσει την πρώτη του κατάθεση.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θα προσπαθήσουν να πάρουν πληροφορίες για το εάν μπορεί να αναγνωρίσει κάποιο άτομα ο Πρύτανης, πόσοι βρισκόταν μέσα στο γραφείο την ώρα της επίθεσης και εάν είχε δεχτεί απειλές.

«Αυτό που έγινε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ήταν ένα πλήγμα στη δημοκρατία και στη διαφορετικότητα σε ένα χώρο όπως το Πανεπιστήμιο. Ήθελα να δείξουν αυτό που δείχνουν σε κάθε παρόμοια ενέργεια. Ότι ο μόνος τρόπος για να επιβάλουν τις απόψεις τους είναι η βία. Δεν έχουν κανένα επιχείρημα. Να είχαν επικηρύξει και άλλους. Αλλά έστω και τώρα καλά έκανε» τόνισε μιλώντας στο MEGA, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

Από την Αστυνομία έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους σε άτομα που συμμετείχαν σε συγκεκριμένες καταλήψεις, ενώ αναμένεται να ζητήσουν ώστε να πραγματοποιηθούν σαρώσεις τηλεπικοινωνίων ώστε να διαπιστώσουν ποια κινητά βρισκόταν στο Ίδρυμα την ώρα της επίθεσης.

Επίσης θα αναζητούν γενετικό υλικό στο σακάκι του Πρύτανη εκεί όπου φαίνεται και στη φωτογραφία να το ακουμπούν οι δράστες.

Παρα την επικήρυξη των δραστών για 100.000 ευρώ από το βραδύ του Σάββατου μέχρι σήμερα δεν έχει φτάσει στην ΕΛΑΣ κάποια αξιοποίησή πληροφορία για τους δράστες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/11/2020