Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική – Νέα κρούσματα σε γηροκομείο

02.11.2020 | 17:10

Νέα εποχή στην καταπολέμηση του κορωνοϊού ξημερώνει από την Τρίτη, με μια σειρά από καινούρια, πιο αυστηρά μέτρα να τίθενται σε εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί.

«Βόμβα» συγχρωτισμού τα ΜΜΜ

Παρά την έντονη διασπορά, η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς παρέμεινε και σήμερα εφιαλτική, με τους πολίτες να στοιβάζονται σα σαρδέλες.

Ο στόχος για μέγιστη πληρότητα στο 65% μοιάζει ανέφικτος ακόμα και με την δρομολόγηση 100 επιπλέον ΚΤΕΛ που θα ενισχύσουν τις δημόσιες μεταφορές.

Συναγερμού στην Αττική από κρούσματα σε γηροκομείο

Νέο συναγερμό στην Αττική χτύπησε η συρροή κρουσμάτων στον Πειραιά σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Όλα ξεκίνησαν από ένα θετικό τεστ νοσηλεύτριας που έγινε στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων. Η συνέχεια έμοιαζε με τσουνάμι, με τους νέους ελέγχους να επιβεβαιώνουν το ένα κρούσμα μετά το άλλο.

Το ίδρυμα φιλοξενεί 160 ηλικιωμένους, έχει 80 εργαζόμενους, το χτύπημα του κορωνοϊού δημιουργεί αγωνία μήπως ο ιός επωάζεται και σε άλλους. Ήδη, οι 8 από τους 18 ηλικιωμένους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Εκτοξεύτηκαν τα θετικά κρούσματα στην Αθήνα

Στην πρωτεύουσα και τις πέριξ περιοχές, πλέον συγκεντρώνεται κατά μέσο όρο το 25 – 27% των κρουσμάτων όλης της χώρας.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νέων φορέων είναι τα 40 χρόνια, ενώ τα θετικά τεστ στο κέντρο της Αθήνας έχουν εκτοξευθεί σχεδόν στο 6%.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/11/2020

Ελλάδα