Ελλάδα

Κλείνει τα μεσάνυχτα η εστίαση – «Ταφόπλακα» για τον κλάδο το δεύτερο λουκέτο

02.11.2020 | 17:39 Eνσωμάτωση

Για τελευταία φορά απόψε το βράδυ, εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες, θα μαζέψουν τις καρέκλες και θα κατεβάσουν τα ρολά.

Το δεύτερο lock down που έρχεται την Τρίτη στην εστίαση, ενδέχεται να είναι η ταφόπλακα του κλάδου, όπως λένε οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αναμένεται να οδηγηθούν στην ανεργία…

«Ζει πάρα πολύς κόσμος από την εστίαση. Εγώ μίλαγα τώρα με τον προμηθευτή μας που μας φέρνει μαναβική, έχει αγοράσει 50.000 εμπόρευμα, γιατί το έχει παραγγείλει από το εξωτερικό και θα το φάει στη μάπα. Τα 50.000 τώρα δεν έχει πού να τα πουλήσει. Είναι ο προμηθευτής και οι οικογένειες τους και οι άνθρωποι που ζουν γύρω από αυτό είναι πάρα πολλοί.»

Αν και το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει λουκέτο 4 εβδομάδων, ο φόβος των εργαζομένων στην εστίαση είναι ότι τα μαγαζιά τους θα μείνουν κλειστά πολύ περισσότερο…

«Υπάρχει και μια μεγάλη πιθανότητα να μην ανοίξουμε και τον Δεκέμβρη. Γιατί τώρα, αν χειροτερέψουν τα πράγματα μπορεί να μην ξανανοίξουμε, να περάσουν και τα Χριστούγεννα. Τώρα είπε για 4 εβδομάδες και βλέπουμε, εγώ βλέπω ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν.»

Ο κύριος Γιώργος που διαθέτει σουβλατζίδικο στο Μοναστηράκι, φοβάται η επιχείρηση του δεν θα αντέξει ένα δεύτερο lock down…

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο γνωστός ΣΕΦ Άνταμ Κοντοβάς

«Ανοίξαμε εν μέσω αυτής της κρίσης, το μαγαζί το αγκάλιασε ο κόσμος, από εκεί και πέρα εγώ προσπαθώ να βρω την χρυσή τομή, που λέει ότι αν κλείνουμε για ένα μήνα ίσως τον Δεκέμβρη να ρεφάρουμε, αλλά αν δεν ανοίξουμε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα, θα κλείσουν μαγαζιά, πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους», ανέφερε.

«Προσπαθούμε να είμαστε χαλαροί, συζητάμε, καταστρώνουμε ένα σχέδιο για το πώς θα επιβιώσουμε. Δεν θέλουμε να σπείρουμε τον τρόμο στους υπαλλήλους μας. Από το Σάββατο όλα τα εστιατόρια να είναι γεμάτα. Όλοι προσπαθούμε να δώσουμε το πιο ασφαλές περιβάλλον για τον κόσμο και η κυβέρνηση να λέει ότι εμείς είμαστε το πρόβλημα.  Τα εστιατόρια είναι γεμάτα από το Σάββατο κι αυτό είναι ένα δυνατό μήνυμα.Εμείς είμαστε εδώ 14 άτομα, πολλά έξοδα, πολλοί μισθοί».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/11/2020