Πολιτική

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ : Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση

02.11.2020 | 09:59 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν την Δευτέρα (2/11) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτη, με φόντο την σοκαριστική επίθεση διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας Δημήτρη Μπουραντώνη

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν την Δευτέρα (2/11) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτη.

Μιλώντας για την επίθεση διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας Δημήτρη Μπουραντώνη, για την οποία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με κοινή υπουργική απόφαση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, προκήρυξε χρηματική αμοιβή 100.000 ευρώ ο κ.Βορίδης δήλωσε:

«Ας μην κάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Πρόκειται για μία ενδημική κατάσταση μέσα στα πανεπιστήμια και που έχει στηριχθεί από διάφορες πλευρές. Πλέον δεν αρκούν καταδικαστικές δηλώσεις και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει πρώτα βήματα για να αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά- η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ήταν ένα τέτοιο βήμα-. Πρέπει από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης πρέπει να συνταχθούν επιβαρυντικές διατάξεις που έχουν αυτού του τύπου την βία προκειμένου να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά. Επίσης θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΛ.ΑΣ και τα πανεπιστήμια προκειμένου να μπορεί η όποια επέμβαση να είναι άμεση και αποτελεσματική. Τέλος το τρίτο που πρέπει να γίνει αφορά την ακαδημαϊκή κοινότητα» δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Από τη μεριά του ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε «Υπήρξε μία απόλυτη καταδίκη από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε ένα περιστατικό που καταπατά οποιαδήποτε μορφή ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται κυρίως μέσα από μία κοινή αίσθηση ευθύνης της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το πλαίσιο της αστυνομικής παρέμβασης πλέον υπάρχει μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τίθεται όμως θέμα ευρύτερης περιφρούρησης των πανεπιστημίων. Η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο σε κάθε περίπτωση».

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα και το μίνι lockdown για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση κάθε φορά με τις αποφάσεις της είναι να αποφεύγει την μέγιστη οικονομική επίπτωση, αρνούμενος τη συζήτηση περί ημιμέτρων. «Σταθμίζουμε τα μέτρα σε σχέση με τις οικονομικές τους επιπτώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για την διαχείριση της κρίσης του κορωνοιϊού, κατηγορώντας την ΝΔ για αστοχίες και παραλείψεις αναφέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται οι πρωτοβάθμιες φροντίδες υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 02/11/2020