Κόσμος

Διαδοχικά lockdown στην Ευρώπη μετά την «έκρηξη» της πανδημίας

02.11.2020 | 20:25 Eνσωμάτωση

Στα εθνικά λοκντάουν επιστρέφει η Ευρώπη με δραστικό περιορισμό της αναψυχής, αλλά όχι της εργασίας. Λοκντάουν έχουμε πλέον στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στην Ισπανία, ενώ στην Αγγλία θα επιβληθεί το μέτρο από την Πέμπτη. Στην Ιταλία αποφασίστηκε σήμερα μερικό λοκντάουν με τρεις ζώνες επικινδυνότητας. Την ίδια ώρα όμως πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά απειθαρχίας από αρνητές του κορωνοϊου και διοργανωτές παράνομων πάρτι.

Επτακόσιοι νεαροί συνωστίζονταν σε αυτή την αποθήκη στο Μπρίστολ. Η αστυνομία, διέλυσε το παράνομο πάρτι, συνέλαβε το διοργανωτή και μερικούς από τους απείθαρχους νεαρούς.

-Δεν φοβηθήκατε ότι θα κολλήσετε κορωνοϊό;
-Όχι. Όχι…Δεν το σκεφτήκαμε…Δεν με απασχόλησε

Ανάλογο σκηνικό και σε δασώδη περιοχή του Μάντσεστερ.

Την ίδια ώρα οι Άγγλοι κάνουν ουρές στα σούπερ μάρκετ αδειάζοντας τα ράφια από χαρτιά υγείας και μακαρόνια ενόψει του λοκντάουν από την Πέμπτη.

Τα ημερήσια κρούσματα είναι πάνω από από 23 χιλιάδες.

Στη Μαδρίτη, η αστυνομία διέλυσε πάνω από 80 παράνομα πάρτι και σφράγισε 10 μπαρ μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εξήντα άτομα συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων σε διάφορες πόλεις. Οι σοβαρότερες ταραχές έγιναν στη Μαδρίτη, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έστησαν οδοφράγματα.

H Iσπανία κατέγραψε πάνω από 25.000 νέα κρούσματα σε μία μέρα.

Σε τρεις ζώνες κινδύνου χωρίζεται η Ιταλία, ανάλογα με τη διάδοση του ιού. Θα επιβάλλουμε περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών από και προς τις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο των εμπορικών κέντρων τα σαββατοκύριακα και επέκταση της τηλεκπαίδευσης σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια.

Σάλο προκάλεσε στη Γαλλία αυτό το βίντεο από πάρτι δοκίμων αστυνομικών το βράδυ που επιβλήθηκε το λοκντάουν σε όλη τη χώρα. Το παράνομο πάρτι διαλύθηκε από άλλους αστυνομικούς διαβεβαίωσαν οι αρχές. Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν χθες τις 46 χιλιάδες.

Σε καθεστώς μερικού λοκντάουν από σήμερα και η Γερμανία, που κατέγραψε σχεδόν 13 χιλιάδες νέα κρούσματα.

Κλειστά για ένα μήνα θα παραμείνουν εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι, θέατρα και γυμναστήρια. Ανοικτά παραμένουν σχολεία, εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια.

Γιατί έκλεισαν τα εστιατόρια, αλλά μένουν ανοιχτά όλα τα εμπορικά κέντρα, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και οι εκκλησίες;

Χιλιάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους για την επιβολή των μέτρων.Η Μέρκελ προειδοποίησε τους Γερμανούς να ξεχάσουν φέτος τα μεγάλα πρωτοχρονιάτικα πάρτι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/11/2020