Ελλάδα

Αμετανόητοι οι αρνητές σκορπούν τον κορωνοϊό

02.11.2020 | 20:17 Eνσωμάτωση

Οι λίγοι τινάζουν στον αέρα την προσπάθεια των πολλών εξακολουθώντας να πιστεύουν σε ψεκασμένες θεωρίες και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι πιστεύουν αλλά ότι δεν τηρούν τα μέτρα διασπείροντας τον ιό και οδηγώντας ευάλωτες ομάδες πληθυσμού στο νοσοκομείο ή στον θάνατο.

Τι κι αν η χώρα βράζει από τον κορονοϊό και τα lockdown διαδέχονται το ένα το άλλο. Κάποιοι δεν υπακούουν ακόμη και σήμερα στις οδηγίες των ειδικών αλλά και στους άγραφους νόμους της ηθικής για την προστασία των συνανθρώπων τους. Αρνούνται πεισματικά να φορέσουν προστατευτική μάσκα σε όλους τους χώρους παρά την υποχρεωτική πλέον χρήση της.

«Να σας πω την αλήθεια δε φοράω καν, φόραγα επειδή μπήκα στο μαγαζί και τώρα θα τη βγάλω, δε συμφωνώ.»

«Τώρα που θα μπω στο μαγαζί θα τη φορέσω, στο δρόμο δε τη φοράω γιατί λαχανιάζω. Αν το φάω το πρόστιμο, το έφαγα, τι να σας πω.»

«Σε καμία περίπτωση όταν περπατάω μόνος μου, εδώ είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή, στη γειτονιά μου θα την έβγαζα αν έκρινα ότι μπορώ και περπατάω μόνος μου»

Κάποιοι άλλοι δηλώνουν απλά αφηρημένοι…

«-Γιατί δε φοράτε μάσκα;

-Γιατί ήμουν αφηρημένη, βγήκα από έναν χώρο και ξέχασα να τη φορέσω.»

Αρκετοί φορούν, όπως ομολογούν, τη προστατευτική μάσκα προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή προστίμου.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η χώρα καταγράφει σχεδόν κάθε μέρα νέα αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα, δια σωληνωμένους και θανάτους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/11/2020