Οικονομία

Νέα περιοριστικά μέτρα: Τι σημαίνουν και πόσο πλήττουν την πραγματική οικονομία

31.10.2020 | 10:31 Eνσωμάτωση

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους ανθρώπους της αγοράς, για τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα και τα οποία θα «πληγώσουν» περισσότερο, την ήδη τραυματισμένη ελληνική οικονομία.

Μιλώντας στο «MEGΑ Σαββατοκύριακο», ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, υποστήριξε, ότι από τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ανακοινωθούν, είναι στον «αέρα» περισσότερες από 300.000 θέσεις στην εστίαση.

«Και να δούμε πόσους άλλους κλάδους θα επηρεάσει από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα, που είναι διασυνδεδεμένοι με την εστίαση» τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕΒΕ, ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται στο κόκκινο και «έχει σωρευμένες υποχρεώσεις από το πρώτο lockdown και από την κακή επανεκκίνηση της οικονομίας της οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Μελάς, σημείωσε ότι η επέλαση του δευτέρου κύματος της πανδημίας, καθιστά πιο περίπλοκες τις εξελίξεις.

«Θα έχουμε ύφεση πάνω από 8,2% ίσως και διψήφιο αριθμό. Αυτό σημαίνει ανεργία, μείωση κατανάλωσης κλπ. Και το κακό είναι ότι τα αποτελέσματα του 2020, θα αποτελέσουν τη βάση του 2021. Έτσι φαίνεται να μην ισχύει τα περί ισχυρής ανάκαμψης για το 2021» υποστήριξε, κάνοντας λόγο ότι εκτός από μείωση του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας, θα αυξηθούν και τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 31/10/2020