Υγεία

Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Πάμε για lockdown στη Θεσσαλονίκη από αύριο το πρωί

29.10.2020 | 18:28

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.

«Πρέπει να περιμένουμε μέτρα που θα περιορίζουν την κίνηση του ιού σε ό,τι αφορά στη βόρεια Ελλάδα, και θα πρέπει να περιμένουμε και την αυστηρή τήρησή τους, ώστε να έχουν απόδοση. Αυτή τη στιγμή η κάλυψη των κλινών εντατικής που προορίζονται για κορωνοϊό είναι στο 61%. Έχουμε περισσότερους από 1000 ασθενείς που νοσηλεύονται, και οι ασθενείς αυξάνονται γεωμετρικά και απότομα. Θα πρέπει αυτό να ανακοπεί τώρα, αργότερα δεν θα μπορεί να ανακοπεί», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Όταν λέμε 61% κάλυψη των κρεβατιών της εντατικής, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και πόσα είναι αυτά τα κρεβάτια. Η πραγματικότητα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες πέντε ημέρες η κατάσταση είναι διαρκώς επιδεινούμενη, και η ελπίδα είναι να ανακοπεί τώρα με τα μέτρα για να μην ξεφύγουμε. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε το καλύτερο σύστημα υγείας, παρά την αυτοθυσία όσων το υπηρετούν», συνέχισε ο ίδιος.

«Πάμε για lockdown στη Θεσσαλονίκη από αύριο. Και υπάρχει συζήτηση για να μην υπάρχει μπέρδεμα, ή παράκαμψη του κανόνα, να προχωρήσουμε στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλη την Ελλάδα», εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος αναφορικά με τις μάσκες.

«Για την εστίαση υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται κάθε περιοχή. Αν θα αλλάξει αυτό θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 29/10/2020

Υγεία