Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εκτός ελέγχου η πανδημία – Ποια μέτρα θα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

28.10.2020 | 13:28 Eνσωμάτωση

Η έκτακτη εμφάνιση, χθες, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έστειλε με συνοπτικό τρόπο το ξεκάθαρο μήνυμα για την εκτός ελέγχου πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τα 1.259 κρούσματα δείχνουν ότι κινούμαστε στο ρυθμό επιθετικής αύξησης. Η πίεση του εθνικού συστήματος υγείας ειναι τεράστια, με τις μισές κλίνες στις εντατικές να είναι ήδη γεμάτες.

Εφιαλτική είναι πλέον η κατάσταση στη χώρα. Τα στοιχεία σοκάρουν. 102 διασωληνωμένοι, 12 θάνατοι, 16 περιφέρειες με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και το εθνικό σύστημα υγείας υπό πίεση. Ο αριθμός σοκ των 1259 κρουσμάτων οδήγησε στην αίθουσα ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να πιέζεται και τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους, καθώς εισαγωγές και διασωληνώσεις αυξάνονται ραγδαία.

Στο μεταξύ οι αυστηροί έλεγχοι συνεχίζονται ενώ το βράδυ η Αθήνα ερημώνει λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Αν η πορεία του ιου συνεχίσει να είναι επιθετική τότε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν έτοιμα μέτρα στην φαρέτρα τους.

Μπροστά σε αυτό το τσουνάμι κρουσμάτων που έχουμε τις τελευταίες ημέρες, αύριο συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων.

Συμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Γεωργιάδου στο MEGA ένα από τα μέτρα που έχει ζητήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι να χαμηλώσει η ένταση της μουσικής στα κέντρα διασκέδασης προκειμένου να μην μιλά πολύ δυνατά ο κόσμος και να μην πλησιάζουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο για να ακουστούν.

Επίσης συζητείται να κλείνει νωρίτερα η εστίαση και ιδίως για τη Θεσσαλονίκη η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός περιφέρειας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/10/2020