Ελλάδα

Μπαράζ ελέγχων και προστίμων για τη μη χρήση μάσκας

27.10.2020 | 13:16 Eνσωμάτωση

Μάσκα, απαγόρευση κυκλοφορίας και εντατικοί έλεγχοι είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητά μας. Μπορεί οι περισσότεροι εξ ημών να μην αποχωριζόμαστε τη μάσκα, παρ’ όλα αυτά οι έλεγχοι της αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Στην πλατεία του Περιστερίου βρίσκονται έξι κινητά ιατρεία των μονάδων του ΕΟΔΥ για να διενεργήσουν τα γρήγορα τεστ.

Οι πολίτες που σπεύδουν φοράνε μάσκες όχι για να αποφύγουν το πρόστιμο, αλλά για να προστατευθούν οι ίδιοι και ν α προστατεύσουν και τους υπόλοιπους.

Χθες, από τα 989 τεστ που διενεργήθηκαν, τα 31 βγήκαν θετικά.

Στη Θεσσαλονίκη, άναψαν τα αίματα το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της πόλης μεταξύ μιας ομάδας ατόμων που δεν φορούσε μάσκα και αστυνομικών.

Οι νεαροί περίπου στις 6 το απόγευμα έκαναν skate στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Μητροπόλεως. Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο, πλησίασαν τα άτομα και έκαναν σύσταση για μη χρήση μάσκας.

Τότε οι νεαροί, σύμφωνα με πληροφορίες, αντέδρασαν και άρχισαν να εξυβρίζουν τους αστυνομικούς. Προκλήθηκε ένταση μεταξύ των νεαρών και των αστυνομικών και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Χθες το βράδυ από τις 00:30 έως τις 05:00 επιβλήθηκαν 41 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και 126 πρόστιμα για τη τήρηση αποστάσεων και μ η χρήση μάσκας το τελευταίο 24ωρο.

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει σε δομή περίθαλψης αναπήρων παιδιών στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκαν 10 κρούσματα κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/10/2020