Κόσμος

Κορωνοϊός: H πανδημία πιέζει τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας

27.10.2020 | 14:00 Eνσωμάτωση

Η Ευρώπη πρέπει «να επιταχύνει σοβαρά» τη λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα αποφευχθούν τα εθνικά lockdown.

Με μελανά χρώματα περιγράφουν γιατροί σε νοσοκομεία της Γαλλίας την κατάσταση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο,  τα κρούσματα άγγιξαν τις 27 χιλιάδες. 257 ήταν οι θάνατοι.

Ήδη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσίασαν την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Βέλγιο, παρά το μίνι lockdown.

Ο χθεσινός απολογισμός στη χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πάνω από 15,5 χιλιάδες κρούσματα και 73 θάνατοι. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι τόσο μεγάλη, ώστε -όπως αναφέρει το BBC- ακόμη και γιατροί και τα άλλα μέλη του προσωπικού, που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό και είναι ασυμπτωματικοί κλήθηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται σε δέκα νοσοκομεία στη Λιέγη.

Ιταλία

Σε ποσοστό άνω του 13% είναι τα θετικά αποτελέσματα στα διαγνωστικά τεστ που έγιναν χθες στη Ρώμη. Συνολικά, στην Ιταλία καταγράφηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο  πάνω από 17 χιλιάδες νέα κρούσματα και 141νας θάνατοι. Οι πιέσεις στο σύστημα υγείας εντείνονται. Στο βορρά, ξυπνούν τώρα μνήμες από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ισπανία

Πάνω από 52 χιλιάδες κρούσματα και 279 θανάτους ανακοίνωσε ως συνολικό απολογισμού για το Σαββατοκύριακο η Ισπανία. Οι αρχές προετοιμάζονται για τα χειρότερα.

Ρωσία

Ανατριχίλα προκαλούν βίντεο που έχουν αναρτηθεί από μέλη του προσωπικού νεκροτομείων στη Ρωσία και καταγράφουν μία εφιαλτική κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα.

Στο βίντεο φαίνεται ένας διάδρομος γεμάτος πτώματα. Πρόκειται για ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον Covid-19.

Πάνω από 17 χιλιάδες κρούσματα και 219 θάνατοι καταγράφηκαν μόνον μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/10/2020