Ελλάδα

Digea: Ξεκινά η δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης – Περιοχές και ημερομηνίες

27.10.2020 | 13:44 Eνσωμάτωση

Νέος δορυφορικός αναμεταδότης φέρνει νέο φάσμα συχνοτήτων, και ταυτόχρονα νέο, καλύτερο και πιο δυνατό σήμα.

Η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση αρχίζει από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής την ΕΡΤ και την Digea.

Όπως προβλέπει ο ανανεωμένος χάρτης το πρώτο στάδιο μετάβασης θα αρχίσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου και θα επηρεάσει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου: Λέσβο Λήμνο Χίο και τα Ψαρά.

Η μετάβαση δεν απαιτεί αγορά η προσθήκη οπουδήποτε νέου εξοπλισμού αλλά μόνο τον επανασυντονισμό των τηλεοράσεων των τηλεθεατών στις νέες συχνότητες εκπομπής των καναλιών.

Έως τον Φεβρουάριο του 2021 τα επόμενα βήματα της μετάβασης θα επηρεάσουν τα Δωδεκάνησα με εξαίρεση το Καστελλόριζο την Ικαρία και την Σάμο στις 20 Νοεμβρίου.

Στις Κυκλάδες και το Καστελόριζο, η ψηφιακή μετάβαση αναμένεται στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ σε Αλεξανδρούπολη,  Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Σουφλί, και τμήμα της Κομοτηνής, στις 15 Γενάρη του 2021.

Το έργο της μετάβασης θα προχωράει σταδιακά με στόχο να ολοκληρωθεί στο σύνολο της χώρας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021 και αναμένεται να φέρει τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες εκπομπής ενώ ταυτόχρονα θα αποδεσμεύσει φάσμα για νέες υπηρεσίες από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/10/2020