Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πιέζεται το ΕΣΥ – Εντατικοί έλεγχοι για τήρηση των μέτρων

27.10.2020 | 13:13

Στους 586 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας ενώ καθημερινά τα νέα κρούσματα είναι σταθερά περίπου στα 800. Ανοδική είναι η τάση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, με την χθεσινή ημέρα να καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό στις διασωληνώσεις ασθενών με Covid-19.

Στη δύνη του κορωνοϊού βρίσκεται η χώρα, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων από τη μία και οι κλινικές που γεμίζουν ασφυκτικά από την άλλη, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί δεκάδες ασθενείς στις εντατικές.

Χθες, καταγράφηκαν 715 μολύνσεις, ενώ 95 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και 7 κατέληξαν. Στη μαύρη λίστα των θυμάτων άλλοι 4 προστέθηκαν σήμερα, ανάμεσά τους ένας 56χρονος και μια 55χρονη.

260 κρούσματα σημειώθηκαν στην Αττική και 84 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 54 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό στα Γιάννενα. Καμπανάκι κινδύνου και για τη Λάρισα με 41 μολύνσεις, ενώ με την κόκκινη ζώνη φλερτάρουν οι Σέρρες με 31 περιστατικά.

Το επόμενο δεκαήμερο είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς αν συνεχίσει η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων τα νέα μέτρα θα είναι μονόδρομος.

Τα νοσοκομεία γεμίζουν καθώς πλέον περισσότερα από 700 άτομα νοσηλεύονται, ενώ ασφυκτική πίεση δέχονται οι εντατικές σε ολόκληρη τη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/10/2020

Ελλάδα