Ελλάδα

Άγιος Δημήτριος – κορωνοϊός: Κοσμοσυρροή στη δοξολογία του πολιούχου της Θεσσαλονίκης

27.10.2020 | 06:31

Υπό πρωτόγνωρες για την ημέρα συνθήκες, δεκάδες πιστοί, φορώντας μάσκες, συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη για τη Δοξολογία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου που άλλοτε γινόταν παρουσία πλήθους πιστών, τώρα γίνεται με την καθολική χρήση μάσκας.

Δεκάδες άτομα συγχρωτίστηκαν κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου συγκεντρώθηκαν για τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, των λειψάνων και της εικόνας του Πολιούχου.

Πάντως ούτε οι ιερείς έφτασαν στον Ιερό Ναό φορώντας μάσκα, γεγονός που σχολιάστηκε στα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα.

Η λιτανεία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο.

Σύλληψη τεσσάρων νεαρών για μη χρήση μάσκας

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και νεαρών που δεν φορούσαν μάσκες, επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, νεαροί έκαναν skate στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, χωρίς να φορούν μάσκες. Αστυνομικοί τους πλησίασαν και τους έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις, όμως εκείνοι αντέδρασαν και άρχισαν να εξυβρίζουν τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 27/10/2020

Ελλάδα