Ελλάδα

Ηλεκτροκίνηση: Το υψηλό κόστος και οι υποδομές βάζουν «φρένο» στην ανάπτυξή της

27.10.2020 | 14:05 Eνσωμάτωση

Στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτεί η εποχή μας, ώστε να μειωθούν οι ρύποι στην ατμόσφαιρα, που οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα καυσαέρια που εκπέμπουν τα οχήματα.

Ωστόσο, το υψηλό κόστος αγοράς σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες υποδομές φόρτισης, παραμένουν αγκάθια που αποτρέπουν την Ελλάδα να προσαρμοστεί γρηγορά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα, ολο και περισσότερα κίνητρα δίνονται πλέον από την κυβέρνηση για την απόκτηση και χρήση οχημάτων.

Όμως, τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραμένουν οι σταθμοί φόρτισης, καθώς θέτουν ως ένα βασικό πρόβλημα την διαθεσιμότητα των δημόσιων σημείων.

Ο Δήμος Αλίμου πρωτοπορεί. Δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να φορτίζουν δωρεάν τα οχήματα τους με ενέργεια από τον ήλιο, χάρις στα φωτοβολταϊκά πάνελ που καλύπτουν το στέγαστρο του.

Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα που απασχολούν τον κόσμο σχετικά με τον χρόνο φόρτισης. Κατά μέσο όρο χρειάζεται περίπου μια ώρα για να αγγίξει η μπαταριά το 80%. Το ποσοστό αυτό επιτρέπει σε έναν οδηγό να διανύσει σχεδόν 200 χιλιόμετρα.

Η κυβέρνηση μελετά τρόπους επιδότησης ώστε να εγκατασταθούν περισσότεροι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 27/10/2020