Καιρός

Καλές καιρικές συνθήκες σήμερα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Κίρκη»

27.10.2020 | 06:59

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στην Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου.

Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις . Αργά το βράδυ και κυρίως προς το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, θα ξεκινήσουν από τα δυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα
φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα έντονα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει τους 23 στα δυτικά και βόρεια, 24 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 23-25 βαθμούς Κελσίου θα δούμε τις μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι, πιθανό να να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στα δυτικά του νομού και αίθριος καιρός στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 14- 23 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο και τοπική συννεφιά στη Χαλκιδική . Η θερμοκρασία από 12-22 και οι άνεμοι νότιοι 2-3 μποφόρ.

Την Τετάρτη περιμένουμε το βαρομετρικό χαμηλό να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μέχρι το μεσημέρι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα δυτικά κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες.

Στη συνέχεια τα έντονα φαινόμενα θα μετακινηθούν βορειοαανατολικά , αφήνοντας το βράδυ τα δυτικά με βελτιωμένο καιρό. Η θερμοκρασία σε πτώση,20-21 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και 22-24 στο Αιγαίο. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ στις νότιότερες θαλάσσιες περιοχές, με τάση εξασθένησης στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 27/10/2020

Καιρός