Πολιτική

Μετωπική Πλεύρη – Ζαχαριάδη για τον νέο πτωχευτικό κώδικα και την «εξαφάνιση» Παππά

26.10.2020 | 10:26 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής ΝΔ Θάνος Πλεύρης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης για τον νέο πτωχευτικό κωδικα αλλά και την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά.

Σχετικά με την πρόταση μομφής στη Βουλή κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής έδωσε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να δώσει μια συνολική συγκριτική εικόνα για την οικονομία, ανάμεσα σε αυτά που έκανε ο πρώην ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος και σε όσα έκανε ο κ. Σταϊκούρας.

Ειδικότερα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Πλεύρης έστρεψε τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τον ν. Κατσέλη το 2010 και πως τον Φεβρουάριο του 2019 επί κυβερνήσεως του, καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σημείωσε ότι τα όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε μεν πλαίσιο προστασίας το οποίο όμως δεν έλυνε το πρόβλημα διότι, όπως είπε, κάποια στιγμή θα γίνονταν δικαστήρια για τους οφειλέτες και τότε θα σταματούσε η όποια προστασία.

Υπεραμύνθηκε του νέου πτωχευτικού κώδικα καθώς πλεον δίνεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα να πτωχεύουν αλλά να μην παραμένει το χρέος τους για όλη τους της ζωή.

Αντιθέτως τώρα, όπως είπε ο κ.Πλεύρης μπορεί κάποιος που χρωστά 200-300.000 ευρώ και έχει περιουσία 50-60.000 να δώσει αυτη την περιουσία και να «μηδενίσει το κοντέρ».

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος δέσμευσης των συντάξεων ή του εισοδήματος των εργαζομένων.

Ακολούθησε διαφωνία ανάμεσα στον κ. Ζαχαριάδη και τον κ. Πλεύρη κατά πόσο έβγαιναν σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία με το προηγούμενο νομικό πλαίσιο.

Ο κ. Ζαχαριάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποφάσισε να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της μεσαίας τάξης» προσθέτοντας ότι ενώ η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές στο όνομα της μεσαίας τάξης, τώρα την ανταμοίβει με αυτόν τον τρόπο.

Στάθηκε επίσης στο ότι ο ιδιοκτήτης γίνεται ενοικιαστής στο σπίτι του και στο θέμα της απώλειας των δόσεων που έχουν αποπληρωθεί από τους οφειλέτες σε περίπτωση πτώχευσης.

«Αν στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο νόμος θα καταργηθεί», είπε. «Και να μην χλευάζουν κάποιοι τον άνθρωπο που θα χάσει το σπίτι του» προσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης, για να του απαντήσει ο κ. Πλεύρης ότι χλευάζει «τον ΣΥΡΙΖΑ που λαϊκίζει».

Ο κ. Κατρίνης από την πλευρά του τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ προτείνει να επανέλθει επικαιροποιημένος ο νόμος Κατσέλη.

Ενώ κατηγόρησε τον κ. Πλεύρη ότι είπε τη «μισή αλήθεια». «Δεν είπε ο κ. Πλεύρης ότι την Πέμπτη έρχεται στη Βουλή νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο 50.000 εκκρεμείς υποθέσεις του ν. Κατσέλη θα πρέπει να δικαστούν σε ένα χρόνο. Χωρίς να θέλω να προδικάσω, υπάρχει ο κίνδυνος να χαρακτηριστούν δόλιοι δανειολήπτες και να απορριφθούν» είπε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο νέος κώδικας οδηγεί αδύναμους δανειολήπτες σε διμερείς «διαπραγματεύσεις» με τράπεζες και με funds, χωρίς καμία προστασία του νόμου.

Στο θέμα του Χρήστου Παππά που παραμένει άφαντος, ο κ. Ζαχαριάδης έκανε λόγο για «ρεζιλίκι», και πως έχει εκτεθεί η χώρα.

Ενώ βολές εξαπέλυσε προς τον κ. Πλεύρη για βίντεο και φωτογραφίες μαυροσκούφηδων. «Είναι τιμή μου που υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις, όταν οι σύμβουλοι του κ. Τσίπρα ήταν αστράτευτοι» είπε ο κ. Πλεύρης για να απαντήσει ο κ. Ζαχαριάδης ότι ο ίδιος υπηρέτησε στον στρατό ξηράς στη Σάμο. «Πιάστε τον Παππά και μετά ελάτε να συνεννοηθούμε» κατέληξε ο κ.Ζαχαριάδης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 26/10/2020