Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Έφεση κατέθεσε ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά

26.10.2020 | 13:54 Eνσωμάτωση

Aίτημα προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά του σκέλους της απόφασης της Χρυσής Αυγής που αφορά τις ποινές που επιβλήθηκαν για την επίθεση σε βάρος των αιγυπτίων αλιεργατών, υπέβαλαν σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Μωραϊτάκη οι συνήγοροι των θυμάτων.

Αυστηρότερες ποινές από αυτές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όσον αφορά για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζητούν με αίτημά τους στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών, καθώς και οι συνήγοροι των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Στα αίτηματά τους επισημαίνουν ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες για τις εν λόγω υποθέσεις είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Ειδικότερα, στην υπόθεση Φύσσα ζητούνται μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας οι οποίοι καταδικάστηκαν από 7 έως 10 έτη κάθειρξη.

Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Χάρης Στρατής δήλωσε πως με την αίτηση τους ζητούν μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

«Από την διαδικασία αναδείχθηκε η εγκληματική δράση της ΧΑ και η σχέση της εγκληματικής αυτής πράξης με την ηγεσία. Αν δεν γίνει μετατροπή θα επέλθει παραγραφή.»

Έφεση και από τον εξαφανισμένο Παππά

Έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ως εκ των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ, κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του Π. Σταυριανάκη και ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς.

Ο κ. Σταυριανάκης που προσήλθε στο Εφετείο για να καταθέσει την αίτηση δήλωσε πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο εντολέας του, προσέθεσε ωστόσο, πως κάθε απόφαση μπορεί να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή και πως στο Εφετείο θα είναι παρών.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 26/10/2020