Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πώς υποδέχτηκαν οι πολίτες τα νέα μέτρα

24.10.2020 | 13:14

Στο Σύνταγμα, στην καρδιά της Αθήνας, βρέθηκε η κάμερα του MEGA όπου από σήμερα η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους.

Οι Αθηναίοι εφαρμόζουν το νέο μέτρο και ένα πολύ μικρό ποσοστό αντιδρά. Στην Ερμού ο κόσμος είναι αρκετός, και όλοι φορούν μάσκες.

Παράλληλα, η αστυνομία βρίσκεται από πρωί στο κέντρο της Αθήνας και πραγματοποιεί ελέγχους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις γίνονται και συστάσεις. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας είναι 150 ευρώ.

Στο «πορτοκαλί» η Θεσσαλονίκη – 197 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Μάσκα παντού και στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη από εχτές είναι στο επίπεδο τρία, στα καταστήματα εστίασης έχουμε 4 άτομα ανά τραπέζι και μείωση πληρότητας στο 50%.

Χτες μπήκαν δύο λουκέτα σε καταστήματα εστίασης στο Λαγκαδά που λειτουργούσαν μετά τις 12, και βεβαιώθηκαν 53 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Μπερδεμένοι οι πολίτες στην Πάτρα

Στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου στην Πάτρα ο κόσμος ήταν αρκετός το μεσημέρι του Σαββάτου. Η Αχαΐα θα μείνει επίπεδο τρία το Σάββατο και την Κυριακή και από Δευτέρα θα πέσει στο επίπεδο δύο και δε θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας ούτε θα είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Οι περισσότεροι φορούν μάσκα, αλλά οι πολίτες εμφανίζονται μπερδεμένοι σχετικά με το τι θα γίνει από Δευτέρα. Οι αστυνομικοί, πάντως αναφέρουν ότι δεν έχει βγει η νέα σχετική ΚΥΑ μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 14 άτομα στο νοσοκομείο του Ρίου, ο ένας διασωληνωμένος και οι υπόλοιποι σε ελεγχόμενη κατάσταση.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/10/2020

Ελλάδα