Υγεία

Κορωνοϊός: Φόβοι για εκτόξευση των κρουσμάτων αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα

24.10.2020 | 09:44

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν η Γ.Γ. πρωτοβάθμιας υγείας και μέλος του Δ.Σ. ιατρικού συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδούρα και ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με την κυρία Ανεμοδούρα, από την αρχή της πανδημίας έχουν διενεργηθεί 1.630.000 μοριακά τεστ και 48.300 γρήγορα τεστ. Σε συνδυασμό με τα μέτρα που επιβλήθηκαν, ίσως τα Χριστούγεννα να είναι χαμογελαστά, υποστήριξε. Επιπλέον χαρακτήρισε ανόητους τους αρνητές μάσκας με αφορμή την καθηγήτρια που συνελήφθη επειδή δε δεχόταν να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρηγιάννης, εξέφρασε την άποψη πως πολύ σωστά πάρθηκαν τα μέτρα για υποχρεωτική μάσκα παντού, τουλάχιστον στις επιβαρυμένες περιοχές, μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί και νωρίτερα, όπως είπε.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, με την πιστή εφαρμογή των μέτρων, μπορούμε να φτάσουμε τα 350 κρούσματα την ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Για τους θανάτους από κορωνοϊό, υποστήριξε πως με βάση τα μοντέλα, τα νέα μέτρα θα δώσουν καλά αποτελέσματα στο θέμα των αναγκών σε ΜΕΘ, αλλά στον αριθμό των θανάτων.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 24/10/2020

Υγεία