Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

24.10.2020 | 13:02

Σε πολύ υψηλά επίπεδα εξελίσσεται η πανδημία στη χώρα μας. 14 περιφερειακές ενότητες βρίσκονται ήδη σε πορτοκαλί συναγερμό και δύο σε κόκκινο. Εκεί, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού, με την Αττική να παραμένει πάντα στο επίκεντρο. Μάλιστα στο λεκανοπέδιο ο αριθμός των νέων διαγνώσεων έχει αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σαρώνει ο κορωνοϊός με 2.588 νέα κρούσματα σε τρεις ημέρες, τα 841 από τα οποία αφορούν το τελευταίο 24ωρο. Το περασμένο 24ωρο άλλοι 10 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 89 βρίσκονταν διασωληνωμένοι δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.

Περισσότερες από 45 περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. 14 από αυτές βρίσκονται ήδη σε πορτοκαλί συναγερμό και δύο σε κόκκινο. Στις περιοχές αυτές, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού. Παράλληλα, από τις 12:30 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά θα έπρεπε πιθανώς να είχαν ληφθεί νωρίτερα και να είχαν γενικευμένο χαρακτήρα.

Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της επιδημίας με 290 νέα κρούσματα, παρουσιάζοντας αύξηση των διαγνώσεων σε ποσοστό περίπου 40% σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα. Ενώ η Θεσσαλονίκη καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ με 197 νέες μολύνσεις, με τους ειδικούς να κρίνουν ως εξαιρετικά κρίσιμο το επόμενο 5ήμερο.

Η ηλιακή ομάδα 19 έως 40 ετών εξακολουθεί να «οδηγεί» την επιδημία, με τους ειδικούς μάλιστα να επισημαίνουν πως έχει διαπιστωθεί οι άνθρωποι αυτών των ηλικιών μολύνονται έως και δύο φορές πιο εύκολα σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/10/2020

Ελλάδα