Οικονομία

Για ποιο λόγο δεν πληρώθηκαν χθες χιλιάδες συντάξεις – Αποκαθίσταται το πρόβλημα

24.10.2020 | 08:03

Θέμα με την πληρωμή πολλών συνταξιουχων του ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ προέκυψε χθες λόγω πανευρωπαϊκού προβλήματος πληρωμής.

Ενώ πληρώθηκαν χθες κανονικά τα αναδρομικά, δεν μπήκαν για όλους τους συνταξιούχους στους λογαριασμούς οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Τους λόγους εξηγεί λεπτομερώς ο Ντίνος Σιωμόπουλος στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας, η καθυστέρηση οφείλεται σε πρόβλημα στο διατραπεζικό πανευρωπαϊκό σύστημα.  Tο πρόβλημα αποκαθίσταται σταδιακά.

Για τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα μίλησε στην εκπομπή ο κ. Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Όπως είπε το πρόβλημα καταγράφηκε στους ζυγούς αριθμούς και υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα αποκατασταθεί σύντομα. Ο ίδιος στάθηκε επίσης στο μεγάλο πρόβλημα των περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχων που δεν θα λάβουν καθόλου αναδρομικά.

Η εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη μίλησε για το τι δικαιούνται οι συνταξιούχοι σχετικά με τα αναδρομικά που θα καταβληθούν έως το τέλος του χρόνου, αλλά και πώς και πότε  θα λάβουν τα αναδρομικά οι κληρονόμοι.

Από την πλευρά του ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος έδωσε τις πληροφορίες για το πώς θα φορολογηθούν τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε επίσης βήμα-βήμα η διαδικασία για να δείτε αναλυτικά τα αναδρομικά των συντάξεων που δικαιούστε.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 24/10/2020

Οικονομία