Πολιτική

Αντιπαράθεση Μηταράκη – Σκουρλέτη για το μεταναστευτικό

24.10.2020 | 13:38 Eνσωμάτωση

Σε μια άκρως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με ανταλλαγή πυρών περί ανευθυνότητας και υποκρισίας ξεκίνησε η συζήτηση επί τις πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού των Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, με αιχμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Η συζήτηση ολοκληρώνεται αύριο στις 8.

Στο πλαίσιο της συζήτησης σημειώθηκε πριν από λίγο μια μικρή αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Σκουρλέτη και του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Να μην αναπαραγάγει προπαγάνδα άλλων κρατών κάλεσε την αντιπολίτευση ο Νότης Μηταράκης με αφορμή δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Spiegel ότι το Ελληνικό Λιμενικό με τη Frontex προβαίνει σε επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο.
Το θέμα έθιξε ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει εάν αληθεύει και τι σκοπεύει να πράξει.

«Η επιτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να φυλάσσει τα σύνορα από τον Μάρτιο του 2020 προκάλεσε τεράστια καταστροφή στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Η Ελλάδα υπολογίζει ότι έχασαν περίπου 100 εκατ ευρώ, εαυτοί που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι με οργανωμένη προπαγάνδα», σχολίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και κατονόμασε την τουρκική ακτοφυλακή ως πηγή παραπληροφόρησης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2020