Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς

23.10.2020 | 20:28 Eνσωμάτωση

Eξαφανισμένος παραμένει ο υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Χρήστου Παππά. Η τελευταία εμφάνιση του κατεγράφη την 1η Οκτωβρίου, όμως στη συνέχεια η αστυνομία τον «έχασε»...

Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς, το νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής.

Ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης δεν παραδόθηκε, όπως έκανε ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη. Εξαφανίστηκε και η αστυνομία τώρα τρέχει και δεν φτάνει καθώς μέχρι στιγμής δεν μπορεί να τον εντοπίσει παρά τα σχέδια που ακούγαμε ότι είχαν οργανωθεί

Όσο για την δικαιολογία της απόφασής του, είναι ανάλογη με εκείνες των Χρυσαυγιτών που ζητούσαν στο δικαστήριο ελαφρυντικά και αναστολές.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβηθεί στον Χρήστο Παππά ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, γι αυτό άλλωστε του είχε αφαιρεθεί το διαβατήριο, απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων μεταφοράς, υποχρέωση παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κάθε πρώτη του μηνός. Την 1η Οκτωβρίου έδωσε το παρόν στο αστυνομικό τμήμα του Παπάγου.

«Να διαφύγει; Ούτε μια στο τρισεκατομμύριο δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.»

Τόσο βέβαιος ήταν ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

Προτού αλέκτωρ φωνήσαι τρις ο Παππάς είχε γίνει καπνός – κυβέρνηση και αντιπολίτευση μπήκαν στα χαρακώματα, για το αν παρακολουθούνταν ή όχι οι χρυσαυγίτες.

«Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!»

« Περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Χρυσοχοΐδη: Ο Παππάς ξέφυγε κάτω από τη μύτη του γιατί κάποιοι τον βοήθησαν ή γιατί είναι ανίκανος να συλλάβει τον υπαρχηγό των νεοναζί;»

«Αδιανόητο. Ένα ακόμη επιτελικό φιάσκο.»

Με αμηχανία όμως σήμερα στο Μέγκα ο αρχισυνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας αναζητούσε ευθύνες και μεταξύ των αστυνομικών οργάνων.

«Κάποιοι αστυνομικοί δεν κάνανε καλά τη δουλειά τους. Είτε είναι από «πάνω» είτε είναι από «κάτω». »

«Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη σύλληψη του καταδικασμένου για διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” Χρ. Πάππα.»

Οι αστυνομικοί τώρα έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Το θρίλερ ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν αστυνομικοί αναζήτησαν τον Χρήστο Παππά στο σπίτι του στου Παπάγου. Συγγενικό του πρόσωπο τους δήλωσε ότι δεν βρίσκεται εκεί. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τον χώρο και έφυγαν άπραγοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο πραγματοποίησε έρευνα και σε δύο σπίτια στα Ιωάννινα, που φέρονται να ανήκουν στον εξαφανισμένο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2020