Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Τι λέει ο δικηγόρος του φυγόδικου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής

23.10.2020 | 07:47 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο δικηγόρος του καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, για την απόφαση του πελάτη του να μην παραδοθεί στις αρχές μετά την απόφαση μη ανασταλτικού χαρακτήρα του δικαστηρίου.

Ο κ. Παππάς θεωρείται πλέον καταζητούμενος και όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τον εντοπισμό του φυγόποινου υψηλόβαθμου στελέχους και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη, ο κ. Παππάς δεν έχει θέσει εαυτόν στην διάθεση των αρχών, καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση.

«Η καταδίκη που επιβάλλεται σε ποινή είναι τόσο μεγάλη σε σχέση με το χρόνο που θα εκδοθεί η δευτεροβάθμια απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν ο πελάτης του βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ο κ. Σταυριανάκης αρνήθηκε να απαντήσει, όπως επίσης και αν ο ίδιος τον παρότρυνε να παραδοθεί.

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες που παραδόθηκαν, υποστήριξε πως έκαναν μια επιλογή, ενώ αναγνώρισε και λάθη στη δικαιοσύνη, τα οποία, μάλιστα, αναγνωρίζει και ο ίδιος ο νομοθέτης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Κάθε απόφαση μπορεί να αναθεωρηθεί, η κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είναι ορόσημο, όποια και αν είναι», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 23/10/2020