Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Επιμένει η εισαγγελέας για τις αναστολές των ποινών στους καταδικασθέντες

21.10.2020 | 13:39 Eνσωμάτωση

Συνεχιζεται από το πρωϊ η συνεδρίαση στο Εφετείο Αθηνών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου του δικαστηρίου αναφορικά με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου για το ζήτημα των αναστολών στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, για δεύτερη ημέρα τον λόγο έχουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Όμως κατά την έναρξη της διαδικασίας, η εισαγγελέας έδειξε ότι εμμένει στις απόψεις της ενώ επιτέθηκε και κατά των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Παρά το γεγονός ότι χθες η Μαρία Λεπενιώτη έθεσε θέματα μείζονος μείζονος σημασίας για την αξιοπιστία και την αμεροληψία της εισαγγελέως, αμφισβητώντας την πρότασή της περί των αναστολών, η κ. Οικονόμου έμεινε αμετακίνητη στη θέση της, η οποία είχε προκαλέσει την οργή της Πολιτικής Αγωγής και της κοινωνίας.

Μάλιστα, κατά την τοποθέτησή της η εισαγγελέας έκανε λόγο για «ανοίκειους», όπως είπε, χαρακτηρισμούς από τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής , υποστηρίζοντας ότι μπορεί να μην είναι αρεστές οι προτάσεις της, αλλά στηρίζονται αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή της.

Η Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματολογία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες, παρά τον σάλο που προκλήθηκε.

Σχετικά με τον Γιάννη Λαγό η εισαγγελέας ανέφερε ότι έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκαν νέα βουλεύματα που έκριναν ότι ο κατηγορούμενος σχετικά με την παραβίαση των όρων είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, οπότε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους. «Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά» είπε.

Στο μεταξύ ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται σήμερα στο δικαστήριο.

Κατά την εκφώνηση του ονόματός του ο πρώην βουλευτής είπε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο, εμφανίστηκε αμετανόητος, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αθώος και αναφέροντας ότι η ζωή του έχει καταστραφεί για ένα έγκλημα με το οποίο δεν έχει καμία σχέση. «Δηλώνω αθώος, το έγκλημα είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου».

«Συντάσσομαι με την εισαγγελική πρόταση για το προσβλητικό έγκλημα της εγκληματικής οργάνωσης», ανέφερε ο καταδικασθείς για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Κασιδιάρης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/10/2020