Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Μουδιασμένοι» οι Αθηναίοι μετά τα 667 χθεσινά κρούσματα

21.10.2020 | 09:06 Eνσωμάτωση

Στο μετρό του Συντάγματος, όπου εχθές πραγματοποιήθηκαν rapid tests από τον ΕΟΔΥ, ο κόσμος σήμερα εμφανίζεται «μουδιασμένος» μετά την ανακοίνωση των 667 κρουσμάτων εχτές.

Στο σημείο έγιναν εχτές 2000 rapid tests από τον ΕΟΔΥ και βρέθηκαν 29 κρούσματα. Σήμερα επίσης ο κόσμος περιμένει να κάνει τεστ, ωστόσο στο μετρό του Συντάγματος θα ξαναγίνουν τεστ την Παρασκευή, από τις 8.30 μέχρι τις 15.00.

Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα από το rapid test βγαίνει σε πέντε λεπτά. Αν βγει θετικό, η διαδικασία επαναλαμβάνεται, και στη συνέχεια οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ ενημερώνουν τους νοσούντες δίνοντάς τους οδηγίες ότι πρέπει να μπουν σε καραντίνα, και στη συνέχεια ελέγχονται από τον ΕΟΔΥ που έχει κρατήσει τα στοιχεία τους.

«Φυσικά και ανησυχώ όπως όλος ο κόσμος, αλλά εμπιστευόμαστε τα μέτρα και προχωράμε με αυτά. Στο μετρό μέσα είναι ασφυκτικά, αλλά έχουμε αισιοδοξία ότι τελειώνει όλο αυτό. Βλέπουμε ότι πάνε καλά τα μέτρα. Πρέπει να ακολουθήσουμε ό,τι μας πούνε, γιατί αλλιώς θα έχουμε την κακή τύχη των υπόλοιπων χωρών. Το ότι νοσούν νέοι το κάνει πιο ανησυχητικό και μας δημιουργεί φόβο», είπε νεαρός άνδρας – επιβάτης του μετρό στην κάμερα του MEGA.

«Να μην φοβόμαστε τον κορωνοϊό. Κάποτε έλεγαν για βιολογικό και χημικό πόλεμο. Είναι για να μειώσει τους πληθυσμούς. Προσέχω όσο μπορώ», ανέφερε φορώντας, ωστόσο, τη μάσκα του, ηλικιωμένος κύριος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 21/10/2020