Ελλάδα

Κρήτη: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία – Κλειστό προσωρινά το αεροδρόμιο Ηρακλείου

21.10.2020 | 14:07

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια, κτίρια, καλλιέργειες, ακόμη και το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο, από την κακοκαιρία που χτυπά από χθες το νησί.

Μετά το χαλάζι που έπεσε στα Μάλια, οι βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν όλο το βράδυ προκαλώντας πλημμύρες και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Η κακοκαιρία σάρωσε το Ηράκλειο… Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, το ύψος του νερού σε κάποια σημεία έφθασε το μισό μέτρο.
Κάτοικοι στη Νέα Αλικαρνασσό βρίσκονται σε απόγνωση, αφού οι περιουσίες τους χάθηκαν στα λασπόνερα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο παραλιακός δρόμος από το τελωνείο ως την κεντρική είσοδο του λιμανιού ήταν απροσπέλαστος από τα λασπόνερα.

Στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια…Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα πολλά σπίτια και επιχειρήσεις να βρσκονται στο σκοτάδι.

Από την σφοδρή κακοκαιρία δεν γλίτωσε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου όπου έπεσε μέρος από το ταβάνι, με αποτέλεσμα μια αίθουσα να γεμίσει με νερά. Όπως ανακοινώθηκε το αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό μέχρι τις 16.30.

Στα Μάλια οι κάτοικοι κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες εικόνες. Το χαλάζι έφτασε το μισό μέτρο προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες ενώ έχουν καταστραφεί θερμοκήπια.

Από χθες μέχρι σήμερα τις πρώτες πρωϊνές ώρες η Πυροσβεστική δέχθηκε στο Ηράκλειο 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ σε δυο περιστατικά μεταφέρθηκαν 3 άτομα από τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλές σημείο.

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 21/10/2020

Ελλάδα