Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Πόλεμος νεύρων από Άγκυρα – Ενισχύεται στρατιωτικά η Αθήνα

21.10.2020 | 13:26

Συνεχίζει να προκαλεί να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Με NAVTEX που εξέδωσε θέτει και πάλι θέμα αποστρατικοποίησης νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτή την φορά στο στόχαστρο έβαλε Σαμοθράκη, Λήμνο και Άη Στράτη.

Παράλληλα ο Ταγίπ Ερντογάν προχωρά σε νέες απειλές επιχειρώντας ταυτόχρονα να εμφανίση την Τουρκία ως αμυνόμενη χώρα την στιγμή που ο αναθεωρητισμός του έχει εμπλέξει την χώρα και τον λαό του σχεδόν σε κάθε πολεμική σύγκρουση στην ευρύτερη περιοχή

Με το Ορούτς Ρέις να κατευθύνεται και πάλι προς το σύμπλεγμα του Καστελόριζου αυξομειώνοντας την ταχύτητά του, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή έχοντας φτιάξει ένα φραγμό στην ευρύτερη περιοχή.

Με δεδομένη την κατάσταση η Αθήνα προχωρά σε αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις λεπτομέρειες του σχεδίου αναφέρουν τα «ΝΕΑ» στο σημερινό τους πρωτοσέλιδο.

Το γεγονός πως χθες το Ορούτς Ρέις πέρασε την ζώνη των 12 ναυτικών μιλίων στα οποία η Ελλάδα έχει αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης της Αιγιαλίτιδας ζώνης της προξένησε πολιτική αντιπαράθεση.

Στην Αθήνα τα επιτελεία είναι σε εγρήγορση καθώς η Άγκυρα εξήγγειλε επί της ουσίας μέσω της πλέον φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ πως η παρουσία του Ορούτς Ρέις στην περιοχή θα παραταθεί με νέα NAVTEX που θα το φέρει μάλιστα πιο κοντά σε Ρόδο και Κρήτη.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/10/2020

Πολιτική