Ελλάδα

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τον κορωνοϊό – Κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

20.10.2020 | 17:23

Ο κορωνοϊός δείχνει ξανά τα «δόντια» του στη Θεσσαλονίκη. Τα νέα κρούσματα προκαλούν ανησυχία κι οι εικόνες συνωστισμού έντονο προβληματισμό.

Οι προσπάθειες να παρθούν τα σωστά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο lockdown, το οποίο σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς θα είναι καταστροφικό, είναι συνεχείς.

Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ

Τα βλέμματα από το πρωί είναι στραμμένα στο ΑΧΕΠΑ, καθώς το νοσοκομείο δείχνει να μετατρέπεται σε εστία της νόσου. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νόσησαν 10 άτομα από το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Ήδη, όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη της εβδομάδας. Τα αποτελέσματα θα δείξουν τις διαστάσεις της διασποράς, με την ανησυχία όλων να είναι έκδηλη.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς ξεκίνησε η διασπορά. Τονίζουν ότι τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται κατά γράμμα και ψάχνουν να βρουν την τρύπα μέσα από την οποία έγινε η ζημιά.

Στη Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στόχος, όπως αποτυπώθηκε και στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, είναι να μπει φρένο πριν φτάσει η πόλη στο επίπεδο «4» το οποίο ισοδυναμεί με μερικό lockdown.

Στις 5 Οκτωβρίου ο μέσος όρος των κρουσμάτων ήταν δύο, αλλά από τις 18 του μήνα ο μέσος όρος βρίσκεται στα 40. Οι ειδικοί τονίζουν πως όταν ο μέσος όρος φτάσει στα 45, η πόλη θα μπει στο επίπεδο «3» και αν σκαρφαλώσουν τα ημερήσια κρούσματα στα 55, η Θεσσαλονίκη θα φτάσει το επίπεδο «4».

Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, με τις εκκλήσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας να είναι διαδοχικές προς πάσα κατεύθυνση.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 20/10/2020

Ελλάδα