Ελλάδα

Κακοκαιρία: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Κρήτη – Απίστευτη χαλαζόπτωση στα Μάλια

20.10.2020 | 18:21

«Άνοιξαν» οι ουρανοί το βράδυ της Δευτέρας στην Κρήτη με έντονη χαλοζόπτωση σε πολλές περιοχές αλλά και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Μέσα σε λίγα λεπτά ξέσπασε έντονη βροχή, με ισχυρές καταιγίδες, αλλά και χαλάζι. Το χαλάζι μάλιστα ήταν τόσο έντονο που σε πολλές περιοχές του νησιού «έντυσε» στα λευκά τους δρόμους.

Xαλάζι και πλημμύρες σε Χανιά και Μάλια

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στα Χανιά, με την πρώτη βροχή να ξεσπά λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας. Βροχή, κεραυνοί και χαλάζι συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού.

Οι πρώτες βροχές έφεραν και τα πρώτα προβλήματα στα Χανιά, καθώς η πυροσβεστική τη νύχτα κλήθηκε να παρέμβει για να συνδράμει.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στα Μάλια, αφού η περιοχή σε μισή ώρα έντονης χαλαζόπτωσης, θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, μπουλντόζες απομάκρυναν το χαλάζι από δρόμους και επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Βαγγέλης Χατζηνικολάκης, επιχειρηματίας, σημείωσε ότι αν η κακοκαιρία χτυπούσε νωρίτερα το βράδυ μπορεί να υπήρχαν και θύματα.

«Ήταν ένας κυκλώνας που πέρασε από συγκεκριμένη πορεία».

Ο κ. Χατζηνικολάκης τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση εξού και δεν μπόρεσε να προστατεύσει την επιχείρησή του.

«Δυστυχώς μας κατέστρεψε».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 20/10/2020

Ελλάδα