Ελλάδα

Καλημέρα με πρωινό νόστιμα τσουρέκια

20.10.2020 | 06:01

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο Ζαν Σαρλ Μεταγιέ, chef και ιδιοκτήτης καταστήματος που φτιάχνει ιδιαίτερα τσουρέκια, για πρωινό και όχι μόνο.

«Κάνουμε διάφορα μπριός ή τσουρέκια στην Ελλάδα. Έχουμε 8-9 διαφορετικά μπριός και αλμυρά και γλυκά. Τα γλυκά έχουνε λευκή σοκολάτα, μήλα, κανέλλα, σοκολάτα», είπε ο κ. Μεταγιέ.

«Ανοίγουμε κάθε μέρα νωρίς και τα ετοιμάζουμε όλα. Κάθε μέρα ψήνουμε δέκα φορές την ημέρα, ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι γαλλικές συνταγές αλλά έχουμε και τα ελληνικά τσουρέκια», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εγώ είμαι chef και ο αδερφός μου είναι φούρναρης. Εγώ είμαι από το 2002 στην Ελλάδα. Αγάπησα την Ελλάδα, παντρεύτηκα Ελληνίδα και έμεινα εδώ», ανέφερε ο κ. Μεταγιέ για τη δική του ιστορία, ενώ σημείωσε ότι «Οι γονείς μου μένουν σε χωριό της Γαλλίας που δεν έχει πολλά κρούσματα. Σήμερα έρχεται η μητέρα μου στην Ελλάδα. Η ζωή είναι πολύ ωραία στην Ελλάδα. Είναι δύσκολη αν δεν έχεις δουλειά. Αλλά στη Γαλλία είναι ζόρικα τα πράγματα».

Στη συνέχεια ο κ. Μεταγιέ μάς οδήγησε και στο εργαστήριο του καταστήματός του, εκεί όπου δημιουργούνται όλα τα νόστιμα σκευάσματα του καταστήματός του.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 20/10/2020

Ελλάδα