Πολιτική

Oruc Reis: Επικίνδυνα παιχνίδια με την έρευνα – διάσωση

19.10.2020 | 17:28 Eνσωμάτωση

«Εμείς θα κάνουμε ότι θέλουμε στο πεδίο των γεωτρύσεων», λένε προκλητικά οι Τούρκοι, προαναγγέλλοντας την αποστολή πλωτού γεωτρύπανου απέναντι από το Καστελόριζο.

«Μετά την εξέταση των δεδομένων και αν βρούμε πιθανό κοίτασμα τότε θα στείλουμε το πλωτό γεωτρύπανο μας. Κάνουμε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που βλέπουμε ροή αερίου. Έχουμε σεισμικές έρευνες σε δική μας περιοχή απέναντι από το Κας.»

Η νέα πρόκληση έρχεται μετά τις βόλτες του Oruc Reis που έφτασε στα 11 νμ εχθές στις 8 το βράδυ ενώ λίγο αργότερα απομακρύνθηκε από την περιοχή και κανένας δεν μπορεί να παοκλείσει το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να το στείλει ακόμα =πιο κοντά στην στρογγυλξη και το καστελοριζο πληγσιαζοντας ακπομα και στα 6 ν.μ.

«Η μεγαλύτερη κρίση μετά την εισβολή στην Κύπρο ήταν η κρίση των Ιμίων, ξεκίνησε ως εμπλοκή σε θέμα έρευνας και διάσωσης.»

Να το σκεφτει καλύτερα καλεί την Τουρκία η Ελλάδα με τον στέλιο Πέτσα να τονίζει πως η Ελλάδα είναι ιέτοιμη για τα πάντα.

Την ιδια ωρα ο αρχισυντακτης της εφημεριδας Ahval λεει πως διανύουμε τις 17 πιο κρίσιμες ημέρες μέχρι τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου καθώς ο Ερντογαν πιέζεται από την αντιπολίτευση που ζητά εκλογές

Ο Ερντογάν «θαμπώνεται» από τα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας που του φέρνει αυτή η στρατηγική, αλλά και από τα προβλήματα που βάζει κάτω από το χαλί και είναι διατεθειμένος να τη φτάσει μέχρι τα άκρα.

Το πρώτο δείγμα των προθέσεων του Ερντογάν θα φανεί τις επόμενες 4 ημέρες που απομένουν για τη λήξη της ισχύος της παράνομης τουρκικής NAVTEX,. Στο πεντάγωνο όπως αναφέρει το onalert υπάρχεςι συναγερμός

Επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού εκτιμούν ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο αναμένεται να πλησιάζει εγγύτερα στις ακτές του Καστελόριζου τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στα κατεχόμενα ο Ερεντογάν είδε τοπν εκλεκτό του Τατάρ να κερδίζει και αμέσως ξεκίνησαν νέο μπαράζ προκλήσεων κατά της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων

«Νικητής εκλογών ψευδοκράτους: Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του λαού μας.»

Ο Χουλουσί Ακάρ για λογαριασμό του Ερντογαν ανέλαβε να διαβεβαιώσει πως ο στρατός της Τουρκίας θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα την υπεράσπιση οσων αυθαίρετα οι Τούρκοι βαφτίζουν δικαιώματα.

Κρίσιμες οι επόμενες 24 ώρες στην ελληνοτουρική κρίση

Οι πιο κρίσιμες για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι οι προσεχείς 24 ώρες σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του MEGA, Μαρίνο Γκασιάμη.

Ο Ερντογάν προσπαθεί αν γκριζάρει μια περιοχή που η Ελλάδα έχει κυριαρχικό δικαίωμα.

Οι Τούρκοι έχουν εκδόσει Navtex για άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο που λήγει στις 22 Οκτωβρίου.

Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι το Oruc Reis άρχισε να κατευθύνεται προς το Καστελόριζο. Με βάση την πορεία και την ταχύτητά του θα στρίψει βορειονατολικά και αύριο γύρω στις 21:45 θα φτάσει στα 6,5-7,5 ν.μ από το Καστελόριζο.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/10/2020