Κόσμος

Στη δίνη της πανδημίας ο πλανήτης – Πάνω από 400.000 κρούσματα την ημέρα

18.10.2020 | 13:19 Eνσωμάτωση

Το επίκεντρο του κορωνοϊού γίνεται η Ευρώπη ξεπερνώντας ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αναλογικά με τον πληθυσμό. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα κρούσματα που αυξάνονται αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα, θέλοντας να αποφύγουν πάση θυσία τα καθολικά lockdown.

Η πανδημία σαρώνει τον πλανήτη και η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος.

Νέο ρεκόρ με 400.000 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα καταγράφηκε την Παρασκευή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ένα τρίτο από τις νέες μολύνσεις σημειώθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες, που την τελευταία εβδομάδα καταγράφουν 140.000 νέα κρούσματα καθημερινά.

Οι τελευταίοι πελάτες καφετέριας στο Παρίσι φεύγουν λίγο πριν τις 9 το βράδυ και οι σερβιτόροι σπεύδουν να μαζέψουν τα τραπέζια για να κλείσουν.

Οι δρόμοι, που νωρίτερα ήταν γεμάτοι από ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους φορούσαν μάσκες, αδειάζουν μετά την επιβολή απαγόρευσης βραδινής κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ μεγάλες πόλεις με στόχο την συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Χθες στη Γαλλία καταγράφηκε νέο ρεκόρ με περισσότερα από 32.000 νέα κρούσματα.

Οι μόνοι που κυκλοφορούν μέχρι τις 6 το πρωί είναι οι αστυνομικοί που επιτηρούν την εφαρμογή του μέτρου.

Οι επαγγελματίες της εστίασης φοβούνται για τις οικονομικές επιπτώσεις, μετά τις ήδη μεγάλες απώλειες που τους επέφερε την άνοιξη το lockdown.

Περίπου 100 Παριζιάνοι βγήκαν στο δρόμο και διαμαρτυρήθηκαν αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μέλη της Antifa έκαναν πορεία αφού πρώτα έριξαν στους δρόμους κάδους σκουπιδιών σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν οδοφράγματα. Η διαδήλωση έληξε χωρίς επεισόδια.

Διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων έγινε και στο Λονδίνο την ώρα που οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωναν περισσότερα από 16.000 νέα κρούσματα.

Περίπου 500 οπαδοί θεωριών συνομωσίας για τον κορωνοϊό διαδήλωσαν στον κεντρικό δρόμο Oxford Street με συνθήματα κατά της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων και στην Ιταλία, τη χώρα που μέτρησε περισσότερους από 35.000 νεκρούς στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Περισσότερα από 10.000 κρούσματα καταγράφηκαν χθες στη χώρα με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα εντός της ημέρας.

Στην Γερμανία, η αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών έφερε νέα μέτρα.

Μπαρ και εστιατόρια σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως «υψηλού ρίσκου» κλείνουν νωρίτερα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/10/2020