Ελλάδα

Σε κίνδυνο τα ελάφια της Πάρνηθας λόγω ανθρώπινης απερισκεψίας

18.10.2020 | 13:37 Eνσωμάτωση

Τραγική κατάληξη είχε ένα ελάφι στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας εξαιτίας της απερισκεψίας ορισμένων επισκεπτών που το τάισαν πατατάκια και τυρόπιτες. Ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους επισκέπτες να μην ταΐζουν τα όμορφα θηλαστικά.

Τελευταία στιγμή γλίτωσε ένα από τα ελάφια τα οποία φιλοξενούνται στην Πάρνηθα ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν ένα άλλο δεν τα κατάφερε.

Ορισμένοι απερίσκεπτοι επισκέπτες έδωσαν μεγάλες ποσότητες ψωμιού τυριών και φρούτων με αποτέλεσμα αρκετά από τα ελάφια να παρουσιάσουν σοβαρό πρόβλημα.

Ο κτηνίατρος που εξέτασε τα ελάφια διαπίστωσε ιλίγγους και πρήξιμο. Αυτό προέρχεται από τροφές όπως τυρόπιτες, σάντουιτς και αλλαντικά.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες φαίνεται πως συνηθίζουν να δίνουν ακατάλληλες τροφές στα ζώα τις οποίες δεν μπορούν να επεξεργαστούν.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι πως οι επισκέπτες θεωρούν αυτά τα τετράποδα ζωάκια οικόσιτα και τους συμπεριφέρονται αναλόγως όμως όπως τονίζουν οι ειδικοί τα ζώα αυτά είναι άγρια χωρίς να σημαίνει βέβαια πως είναι και επιθετικά.

Οι υπεύθυνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εθιστούν την προσοχή στους επισκέπτες τονίζοντας πως δεν πρέπει κανένας να ταΐζει τα ελάφια καθώς υπάρχει αρκετή τροφή και πρέπει να τηρούν τους κανόνες

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/10/2020