Ελλάδα

Συναγερμός με θετικά κρούσματα σε γηροκομείο στη – Στην Κοζάνη ο Χαρδαλιάς

17.10.2020 | 13:10

Νέα εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού εντοπίστηκε σε Γηροκομείο στη Γλυφάδα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο και τον Ευαγγελισμό.

Όπως κατέγραψε η κάμερα του MEGA σήμερα, εργαζόμενοι και προμηθευτές μπαινοβγαίναν στη δομή χωρίς να φορούν μάσκες και γάντια, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Τα κενά ασφαλείας σε τέτοιους οίκους ευγηρίας κοστίζουν. Πέντε ηλικιωμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό» και στο «Αττικόν».

Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα συνεχιστούν τα τεστ προκειμένου να εντοπιστεί αν υπάρχουν και άλλα θετικά κρούσματα.

Όλα ξεκίνησαν από μια νοσηλεύτρια, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό. Στον τρίτο γύρο των τεστ, οι πέντε ηλικιωμένες γυναίκες βρέθηκαν και αυτές θετικές στον ιό.

Στην Κοζάνη ο Χαρδαλιάς

Στην Κοζάνη βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα έχει περάσει από χθες στο επίπεδο 4 Aυξημένου Kινδύνου στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της κυβέρνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι τέσσερεις δήμαρχοι της περιοχής. Τον Νίκο Χαρδαλιά συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο διευθυντής Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η κατάσταση παραμένει κρίσιμη» και πρόσθεσε ότι «από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην πρώτη φάση, από εδώ ξεκινά και στη δεύτερη φάση».

«Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε η Δυτική Μακεδονία στην πρώτη φάση και θα το κερδίσει και τώρα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Κοζάνης, ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει ενδοσχολική μετάδοση. «Αν υπάρξει οποιαδήποτε ενδοσχολική συρροή, προφανώς θα κάνουμε τα αυτονόητα», τόνισε.

«Μας ανησυχούν πάρα πολύ η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα», ανέφερε ακόμη. Όλα μας προβληματίζουν, απάντησε σε σχετική ερώτηση ειδικά για τη Θεσσαλονίκη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει στα Γιάννενα, όπου το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εμφανίζει και αυτή υψηλό επιδημιολογικό φορτίο (επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης).

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/10/2020

Ελλάδα