Κόσμος

Oι Παριζιάνοι αποχαιρέτησαν τη νυχτερινή ζωή για ένα μήνα

17.10.2020 | 13:35

Το Παρίσι είναι από τα μεσάνυχτα η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπου επιβλήθηκε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ το μέτρο οι Παριζιάνοι γέμισαν καφέ και εστιατόρια αποχαιρετώντας τη νυχτερινή ζωή για ένα μήνα.

Κλειστά καταστήματα και λίγοι περαστικοί.

Το Παρίσι ερήμωσε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επέβαλαν οι αρχές για να συγκρατήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Χθες στη Γαλλία καταγράφηκαν 25.000 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός μειωμένος αλλά εξίσου απειλητικός με τις περισσότερες από 30.000 μολύνσεις της προηγούμενης ημέρας,

Μέχρι τα μεσάνυχτα εστιατόρια και μπαρ ήταν γεμάτα πελάτες που θέλησαν να περάσουν με τις παρέες τους τις τελευταίες ώρες πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Για τουλάχιστον ένα μήνα 20 εκατομμύρια Γάλλοι – κάτοικοι του Παρισιού και άλλων οκτώ μεγάλων πόλεων θα πρέπει να μένουν στα σπίτια τους από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για μετάβαση ή επιστροφή από τη δουλειά, για λόγους εργασίας και για εκείνους που θέλουν να βγάλουν βόλτα κατοικίδια, με βεβαιώσεις μετακίνησης που θα επιδεικνύονται στους ελέγχους της αστυνομίας. Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 135 ευρώ. Όσοι υποτροπιάζουν κινδυνεύουν με 6μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 3.750 ευρώ.

Στο μεταξύ στη Βρετανία αστυνομικοί προσπαθούν να διαλύσουν νεαρούς που αντιδρούν στην αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό στο Λονδίνο.

Από τα μεσάνυχτα η βρετανική πρωτεύουσα μπήκε σε καθεστώς υψηλού συναγερμού και οι χιλιάδες νεαροί που είχαν γεμίσει τα μπαρ στη δημοφιλή περιοχή του Σόχο συνέχισαν το πάρτι στους δρόμους. Κάποιοι διοργάνωσαν και διαδήλωση εναντίον των μέτρων ενώ δεν έλειψαν και οι συλλήψεις.

15.650 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν μόνο χθες στην Βρετανία ενώ η χειρότερη έξαρση είναι στην Αγγλία.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/10/2020

Κόσμος