Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής: Στο «τραπέζι» οι κυρώσεις στην Τουρκία – Ανησυχία στην Άγκυρα

16.10.2020 | 08:14

Συνεχίζεται ο διπλωματικός πυρετός της Αθήνας στις Βρυξέλλες για την απειλή επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία με βασική επιδίωξη μία σαφή και αυστηρή διατύπωση στο κείμενο συμπερασμάτων των ηγετών της Συνόδου Κορυφής για τις συνέπειες της τουρκικής προκλητικότητας

Συνεχίζεται ο διπλωματικός πυρετός της Αθήνας στις Βρυξέλλες για την απειλή επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία με βασική επιδίωξη μία σαφή και αυστηρή διατύπωση στο κείμενο συμπερασμάτων των ηγετών της Συνόδου Κορυφής για τις συνέπειες της τουρκικής προκλητικότητας.

Αποφασισμένος να θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένει από την ευρωπαϊκή ηγεσία να θέσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην Τουρκία, προκειμένου να εγκαταλείψει την πολιτική των προκλήσεων και των παραβατικών συμπεριφορών.

Η διήμερη Σύνοδος Κορυφής είναι κρίσιμη και μπορεί να μην υπάρχει στην ατζέντα το ζήτημα της Τουρκίας, ωστόσο η τουρκική προκλητικότητα θα τεθεί επί τάπητος τόσο από τον έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από τον Νίκο Αναστασιάδη μετά και το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων στην Κύπρο.

Οι δηλώσεις των ηγετών της ΕΕ κατά την προσέλευσής τους επίσης χαμήλωσαν αρκετά τον πήχη των προσδοκιών για το τελικό κείμενο των συμπερασμάτων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο παραμένει νεφελώδες ποιο αποτέλεσμα σε αυτή τη Σύνοδο θα μπορούσε να θεωρηθεί ικανοποιητικό για την ελληνική και την κυπριακή πλευρά.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 16/10/2020

Πολιτική