Ελλάδα

Πότε θα δικαιούνται αποφυλάκισης οι χρυσαυγίτες;

16.10.2020 | 13:47 Eνσωμάτωση

Από την στιγμή που θα οδηγηθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην φυλακή θα ξεκινήσουν και οι προσπάθειές τους ν αποφυλακιστούν . Νομικοί μιλώντας στο Μέγκα διατυππωνουν τις εκτιμήσεις τους για τον χρόνο που θα περάσουν στην φυλακή, εξηγούν πότε θα δικαιούνται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης και ποιά θα είναι τα κριτήρια επί τη βάσει των οποίων θα ληφθεί ενδεχομένως μια τέτοια απόφαση.

Οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που ξεπερνούν τα 13 χρόνια κάθειρξη για την ηγετική ομάδα ανοίγει την πόρτα των φυλακών και τώρα οι νομικοί προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα για πόσΔο θα μείνουν μέσα στα κελιά.

Οι καταδικασμένοι σε πολυετή κάθειρξη χρυσαυγίτες θα επιχειρήσουν αφού τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους να βγουν από την φυλακή καταθέτοντας αίτημα αποφυλάκισης κάνοντας χρήση των ευεργετημάτων μίας Δημοκρατικά ευνομούμενης χώρας με τόση μανία πολέμησαν.

Τα δικαστικά συμβούλια θα κρίνουν με συγκεκριμένα κριτήρια τους χρυσαυγίτες έχοντας ως βάση το έγκλημα που διέπραξαν αλλά και την συμπεριφορά τους στην φυλακή.

Το γεγονός βέβαια πως οι χρυσαυγίτες θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση αποφυλάκισης δεν προδικάζει και ότι τελικά θα γίνει δεκτή, όπως επισημαίνουν οι ποινικολόγοι.

Έγκριτοι ποινικολόγοι επιμένουν πως το ζήτημα της παραμονής στη φυλακή είναι αυστηρά προσωποπαγές και ενδέχεται να υπάρχει διαφοροποίηση στο πόσο τελικά θα μείνει ο κάθε ένας στη φυλακή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/10/2020