Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για ελληνοτουρκικά και Χρυσή Αυγή

16.10.2020 | 10:00

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, η ευρωβουλευτής ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ., Μανώλης Χριστοδουλάκης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με την κυρία Σπυράκη, στο τραπέζι των συζητήσεων στη Σύνοδο Κορυφής τέθηκε το θέμα της Τουρκίας μετά την πίεση που άσκησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το θέμα δεν ήταν στην ατζέντα.

«Είναι η ώρα που οι Ευρωπαίοι θα πουν τι θα κάνουν με αυτό», δήλωσε.

Αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κορωνοϊού λέγοντας πως η κατάσταση είναι δραματική και πως για πρώτη φορά θα γίνουν παρεμβάσεις με τηλεδιάσκεψη στην Ολομέλεια.

Ακόμα μίλησε για τον καταδικασθέντα χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό υποστηρίζοντας πως το ευρωκοινοβούλιο περιμένει τις ελληνικές αρχές ώστε να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια το αίτημα για την άρση της ασυλίας του.

Από την πλευρά της η κυρία Φωτίου, τόνισε πως «ενώ είναι μια εξαιρετική ιστορική απόφαση, δεν κλείνει η υπόθεση του φασισμού και του ρατσισμού. Ο ρατσισμός υπάρχει μέσα στον κοινωνικό ιστό και μέσα στους θεσμούς». Γι’ αυτό ξεκαθάρισε πως οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρες στο πώς θα αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα.

Για το πώς έφτασε ένα μόρφωμα με καθαρές φασιστικές και νεοναζιστικές αναφορές έφτασε να ανέβει τόσο πολύ έκανε λόγο ο κ. Χριστοδουλάκης και υποστήριξε ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι «ο διχαστικός πολωτικός λόγος είναι βούτυρο στο ψωμί του φασισμού και ακραίων αντιλήψεων».

«Είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων να έχουμε μεν πολιτικούς αντίπαλους και διαφωνίες, αλλά στα πλαίσια των δημοκρατικών αρχών και όχι επενδύοντας στην κοινωνική πόλωση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, η κυρία Σπυράκη σημείωσε πως το γεγονός ότι μετατοπίστηκαν κεντρικοί παίκτες στην παγκόσμια σκακιέρα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων είναι αποτέλεσμα της διπλωματίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια, ενώ η κυρία Φωτίου επεσήμανε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να γυρίσει από τη Σύνοδο με κυρώσεις και πρέπει να διακηρύξει τώρα την εθνικής μας κυριαρχία στα 12 μίλια.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 16/10/2020

Πολιτική