Πολιτική

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με lockdown αλά Κοζάνη – Τα μέτρα στήριξης

16.10.2020 | 13:25 Eνσωμάτωση

Κι ενώ οι κάτοικοι της Κοζάνης αναγκάζονται να μπουν σε μια νέα πραγματικότητα, υπάρχουν και άλλες περιφερειακές ενότητες που αθροίζουν σταθερά κάθε ημέρα πολλά κρούσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Χρηστάκου, υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες περιοχές που βρίσκονται ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown και οι οποίες βρίσκονται σε περιφέρειες της κεντρικής, αλλά και της ανατολικής και δυτικής Μακεδονίας. Aυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εξαιρείται η Αττική, εάν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα. Αττική, Ιωάννινα, Καστοριά και Πέλλα βρίσκονται κοντά σε τοπική καραντίνα, με βάση το μοντέλο της Κοζάνης

Στο μεταξύ ο προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ του Mega Κώστας Αντωνάκος μας ενημερώνει για το πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης στις περιοχές της χώρας που εντάσσονται στο επίπεδο 4 «Αυξημένου Κινδύνου» στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως είναι τώρα η Κοζάνη.

Φόβος του οικονομικού επιτελείου είναι η Αττική, καθώς το κόστος ενός ενδεχόμενου lockdown θα είναι μεγάλο αφού όπως υπολογίζεται στοιχίζει κατ’ελάχιστον 2 δισ. το μήνα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/10/2020